Share
Voorvertoning
 
 
 
 
 
 
 
De gevolgen van 'transgenderwetgeving' zijn meer dan enkele incidenten. Een overzicht van de gebeurtenissen sinds 28 september 2022
 
Beste ,

Wij blijven ons grote zorgen maken over de nieuwe Transgenderwet. Als die erdoor komt, kan elke man in Nederland zich met een simpele gang naar het gemeentehuis vrouw verklaren. Dit wordt wel ‘zelfidentificatie’ genoemd: je bent wie je zegt dat je bent. In andere landen is gebleken dat zelfidentificatie vergaande gevolgen heeft, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de eerste van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Op 17 oktober debatteert de Tweede Kamer verder over deze wet. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

 
 1. Incidenten
 • VK (1/10/2022): Vrouw publiceert geëmotioneerde videoboodschap nadat twee mannen haar pashokje in liepen in een kledingwinkel met gemengde pashokjes. “Laat het stoppen dat vrouwen paskamers moeten delen met mannen”, eisen feministische demonstranten, na vele incidenten in onder andere Primark en M&S-winkels.
 • CANADA (1/10/2022): Middelbareschoolleraar komt met enorme borstprotheses naar school. Ook na protest van leerlingen en ouders mag hij daarmee doorgaan. “Genderidentiteit en -expressie zijn beschermd door het  Wetboek inzake de mensenrechten van Ontario”, aldus de schoolleiding.
 • VS (2/10/2022): Jongen in Vermont die zichzelf ‘trans meisje’ noemt, loopt een meisjeskleedkamer in waar 14-jarige volleybalsters zich aankleden en gaat in een hoek naar ze staan kijken. “Ik voelde me verschrikkelijk ongemakkelijk”, aldus een van de meisjes. Volgens de wet in Vermont mogen scholieren de kleedkamer gebruiken die overeenkomt met hun ‘genderidentiteit’. “Transgender [studenten] hebben meer rechten dan onze meisjes”, zegt de moeder van een van de volleybalspeelsters.
 • VK (2/10/2022): Meisje van 11 wordt in gemengde toiletten op haar middelbare school gefilmd door een groep oudere jongens. De schoolleiding noemt het “geen ernstig probleem” omdat ze op dat moment haar ondergoed nog aanhad.
 • AUSTRALIË (6/10/2022): Man met enige populariteit op TikTok, die zichzelf beschrijft als “trotse trans vrouw”, beschuldigd van meermalig seksueel misbruik van een kind en het produceren van kinderporno.

 1. Zelfidentificatie
 • VK (30/9/2022): Een pedofiel die zich op sociale media regelmatig als vrouw voordeed om kinderen te lokken, wordt veroordeeld tot 18 jaar cel.
 • DUITSLAND (30/9/2022): Een 55-jarige man die beweert moslima te zijn, beschuldigt blijf-van-mijn-lijfhuis dat hem toegang weigerde van ‘transfobie’.
 • VK (30/9/2022): Een veroordeelde kindermisbruiker van vele jonge kinderen die zich als vrouw zegt te identificeren (maar officieel als man te boek staat), begint gelijk na aankomst in de vrouwengevangenis een ‘relatie’ met een mentaal zeer kwetsbare mede-gevangene en valt andere gevangenen herhaaldelijk lastig. Hij wordt uiteindelijk verplaatst naar een aparte vleugel.
 • VK (6/10/2022): Toezichthouder EHRC (Equality and Human Rights Commission) waarschuwt de Schotse premier Nicola Sturgeon voor de vele negatieve gevolgen van zelfidentificatie van geslacht.

 1. Statistiek
 • VK (29/9/2022): Schotse overheid moet 150.000 pond aan proceskosten betalen aan de actiegroep For Women Scotland omdat de overheid vrouwenquota in openbaar bestuur ook liet bevolken door mannen.
 • VK (3/10/2022): 90% van de mensen die zich bij genderservices aanmelden, heeft een vorm van een autismespectrum-stoornis.
 • VK (5/10/2022):De helft van de Schotse mannelijke gevangenen die claimen vrouw te zijn, deed dat pas na hun veroordeling. Ongeveer een derde van deze mannen is (ooit) veroordeeld voor een seksueel misdrijf.
 • VK (6/10/2022): Helen Joyce tijdens de Women’s Rally Schotland: ‘Er zat in Ierland nog nooit een vrouw in de vrouwengevangenis voor een seksueel delict, tot 2015 [daarna veranderde de wet ten gunste van zelf-ID]. Nu zitten er drie in de vrouwengevangenis, en het zijn allen mannen.’

 1. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • VS (28/9/2022): Het Twitter-account Libs of TikTok wordt opgeschort omdat het zich volgens Twitter hatelijk zou gedragen. Voorbeelden van haat worden echter niet gegeven. De persoon achter het account vermoedt dat het is omdat ze de gevolgen van transideologie in kaart brengt.
 • FRANKRIJK (28/9/2022): Vrouwen die demonstreren voor het recht op abortus worden aangevallen door transactivisten omdat ze ‘TERF’s zouden zijn (een scheldwoord voor vrouwen die het recht willen behouden op seksespecifieke voorzieningen en sport).
 • NIEUW-ZEELAND (28/8/2022): Vrouwenactiviste wordt gewaarschuwd dat PayPal betalingen kan weigeren: ‘gender’ en ‘genderidentiteit’ zijn nog wel beschermde karakteristieken, maar ‘geslacht’ niet meer. Betalingen die gaan over die categorie kunnen daarom ‘schadelijk’ zijn. (Eerder dit jaar hief PayPal het account van Stichting Voorzij op vanwege “verboden activiteiten”.)
 • IERLAND (29/9/2022): Onder een nieuwe ‘haatspraakwet' kunnen mensen tot vijf jaar gevangenisstraf krijgen voor bv. ‘bigotry’, racisme of homofobie. ‘Sekse’ bevindt zich niet in de lijst van beschermde karakteristieken, ‘genderexpressie’ en ‘genderidentiteit’ echter wel.
 • VK (29/9/2022): King’s College doet oproep aan mannen om mee te doen aan onderzoek naar hun ervaringen met de menopauze.

 1. Taalgebruik/indoctrinatie
 • VK (29/9/2022): Bibliotheek introduceert mascotte met “they/them”-voornaamwoorden in voorleesuurtje voor kinderen van 0-5 jaar.
 • VS (29/9/2022): Studenten aan de universiteit van Southern Maine eisen dat docent Christy Hammer ontslag neemt omdat ze heeft gezegd dat er twee geslachten zijn.
 • VS (5/10/2022): Planned Parenthood maakt een commercial voor puberteitsremmers en cross-seksehormonen voor kinderen ‘om je lichaam in lijn te brengen met je genderidentiteit’. “Puberteitsremmers zijn veilig”, luidt de tekst onder andere. Er is echter geen bewijs dat ze veilig zijn. Hier wat achtergrondinformatie (Engelstalig).

 1. Kinderrechten
 • NIEUW-ZEELAND (29/9/2022): Ministerie van Volksgezondheid verwijdert informatie dat puberteitsremmers “veilig en omkeerbaar” zijn van zijn website.
 • VK (2/10/2022): Een 17-jarig meisje dat beide borsten heeft laten amputeren, doet haar verhaal op Twitter. “Ze doen dit nog steeds bij tieners. Ik was gewoon een verwarde minderjarige.”
 • DUITSLAND (3/10/2022): Een Berlijnse kinderopvang die kinderen “LHBT-educatie” geeft, blijkt een man in de Raad van Toezicht te hebben die een lange geschiedenis heeft met het willen normaliseren van pedofilie.
 • VK (4/10/2022): Mermaids, een organisatie die ‘transitie’ bij kinderen promoot, wordt vanwege schadelijke praktijken, zoals het zonder medeweten van ouders binders (kledingstukken om de borsten plat te drukken) sturen naar jonge meiden, onderzocht door de Britse Charity Commission.
 • VK (6/10/2022): Trustee van Mermaids, tevens gender- en seksualiteit-professor aan London School of Economics, stapt op vanwege speech (die zelf ook doorspekt is van pro-pedofilie-taalgebruik) voor pro-pedofilie-organisatie.

 1. LHB
 • VS (3/10/2022): Fred Sargeant, 74-jarige homorechtenpionier, Stonewallveteraan en medeoprichter van Pride, geeft videoverklaring over hoe Pride verworden is tot een “misogyn, homofoob, exclusionair evenement” en hoe hij recent op Pride in Vermont door leden van de “gender identity mob” afgetuigd, bestolen en bespuugd werd.

 1. Sport
 • VS (28/9/2022): Mannelijke discgolfspeler die zich als vrouw identificeert, begint de vrouwencompetitie te domineren.
 • VK (30/9/2022): De sportorganisatie British Rowing introduceert een derde, 'open' categorie maar laat mannen die claimen vrouw te zijn nog steeds bij de vrouwen roeien. Hier het commentaar van het Consortium on Female Sport die duidelijk maakt dat vrouwen ook in deze vorm het onderspit delven. 
ACHTERGRONDINFORMATIE

Heeft u behoefte aan meer achtergrondinformatie over de wet?

Lees onze 30, nog altijd onbeantwoorde, vragen over de gevolgen.

En lees hier onze vier belangrijkste bezwaren tegen zelfidentificatie.


Of bekijk de video's van ons laatste webinar.

 
De presentatie over de gevaren van de transgenderwet:
 


De presentatie over taal als middel om de genderideologie te verspreiden:
Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign