Share
Voorvertoning
Met o.a. auteur van de Jogjakarta-beginselen die zich tegen het document keert
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de zevende lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 27 november - 3 december 2022
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de zevende van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Op 6 februari debatteert de Tweede Kamer verder over deze wet. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • VK (27/11/2022): Een mannelijke agent van de Leicestershire Police die zichzelf identificeert als ‘vrouw’ is gearresteerd op verdenking van stalking. De man heeft ook meerdere vrouwen geprobeerd de mond te snoeren door te dreigen hen aan te klagen wegens “hate speech”. Volgens de organisatie Fair Cop (een groep politiemensen, advocaten e.a. die kritisch tegenover genderideologie staan) had de tijdelijke korpschef negen maanden lang aangiftes over de man genegeerd, vermoedelijk omdat de agent zichzelf identificeert als ‘trans’.
 • COLOMBIA (28/11/2022): Partner van vermoorde militair opgepakt als hoofdverdachte van de moord. De politie ontdekte dat de persoon die zich onder de naam Naomi Martínez voordeed als de zwangere partner van het slachtoffer, in werkelijkheid een man was met de naam Víctor Gabriel Veloso (26). De verdachte had verklaard dat het slachtoffer, Waldino Aguayo Rojas (31), in zijn woning was aangevallen door twee onbekende mannen en na een worsteling was doodgestoken. De forensisch arts achtte deze versie van de feiten onmogelijk en bij nader onderzoek bleek de ‘echtgenote’ van Aguayo Rojas in werkelijkheid een man te zijn. Gabriel Veloso zou zich tegenover de familie van zijn partner hebben voorgedaan als vrouw die bovendien zwanger was.
 • VS (29/11/2022): Sam Brinton, topambtenaar in de regering-Biden die zichzelf ‘non-binair’ noemt, steelt tas van vrouw op vliegveld en houdt de tas een maand in bezit, tot hij betrapt wordt. Ondanks de gevangenisstraf van vijf jaar die hem boven het hoofd hangt, geeft Brinton, die als hoofd kernafvalbeheer een hoge veiligheidsmachtiging heeft, enkele
  weken later een seminar over ‘spanking’ onder de naam NuclearNerd, het pseudoniem dat hij gebruikt op een seksfetisj-app. Zijn bio op deze app luidt: “Zij zijn (sic) sinds 2013 actief in de kinkwereld, organiseren maandelijkse kinkfeestjes in hun kerker in Washington, DC, en hebben naar schatting 2000 lekkere kontjes geslagen.” Een deskundige die met zedendelinquenten werkt stelt op Twitter dat de bagagediefstal waarschijnlijk een doelbewuste poging was om toegang te krijgen tot vrouwenondergoed en dat dit gedrag vaak de opmaat is naar gevaarlijk gedrag jegens vrouwen en kinderen.
 • VK (29-11-2022): Man (25) veroordeeld voor “seksuele activiteit met penetratie met een kind” en het bezwangeren van een 14-jarig meisje. David Orton uit Leicestershire, ook bekend onder de naam ‘Danielle Rose Gemini’, werd vrijgesproken van verkrachting. Een bron die bekend is met de zaak zei dat de zedendelinquent zijn status van ‘transgender vrouw’ had gebruikt om toenadering tot het gezin en het kind te zoeken. Er is niet bekendgemaakt of hij in een vrouwengevangenis wordt geplaatst en of zijn misdaad de statistieken ingaat als ‘gepleegd door een vrouw’.
 • ARGENTINIË (30/11/2022): Een voormalig gemeentelijk ambtenaar die tot een gevangenisstraf is veroordeeld wegens seksueel misbruik van kinderen, heeft gevraagd zijn straf thuis te mogen uitzitten vanwege een “plotselinge depressie en een onverwachte complicatie met zijn prothese”.
 • VK (2/12/2022): Een zelfbenoemde ‘sissy’ (een extreem soort travestiet die zich om seksuele redenen laat vernederen) is opgepakt bij een undercoveroperatie wegens het sturen van expliciete seksuele berichten en pornografie aan een nep-account waarvan hij dacht dat die behoorde tot een 13-jarig meisje. Shaun Hawkes (30) beschreef zichzelf in een van de berichten als “pedo”, maar beweerde later dat dat een grapje was. Ook beschreef hij seksuele handelingen met dieren.
 • VK (2/12/2022): Edward Earnshaw (27) is veroordeeld tot 30 maanden gevangenisstraf voor het betasten van een 9-jarig meisje in een hokje in een gemeenschappelijke kleedruimte van een waterpark. De man liep het hokje in toen het meisje een moment alleen was en betastte haar geslachtsdelen. De moeder van het meisje vertelde dat haar dochter normaal gezien vol zelfvertrouwen is, maar nu verlatingsangst heeft en niet alleen durft te zijn.

2. Zelfidentificatie
 • SPANJE (30/11/2022): De Spaanse transgenderwet is uitgesteld tot op zijn vroegst 2023, een verkiezingsjaar, zo melden Spaanse media. Het uitstel komt na verzet van feministische campagnevoerders en sterke verdeeldheid binnen de regering.
 • VK (30/11/2022): Onlangs hield het Nationaal College van Onderwijs een webinar voor leerkrachten in Engeland zodat kinderen op de basisschool en middelbare school beter kunnen worden onderwezen over de menopauze. Een van de drie presentatoren was Cynthia Fortlage, een man van in de vijftig die recent is begonnen zich als vrouw te ‘identificeren’.
 • VK (2/12/2022): Prof. Robert Wintemute, hoogleraar Human Rights Law en een van de opstellers van de Jogjakarta-beginselen, spreekt zich uit tegen de Schotse zelfidentificatiewet. “Vijf jaar geleden zou ik de wet hebben gesteund, maar ik heb naar de bezwaren van lesbische, biseksuele en heteroseksuele vrouwen geluisterd en ben van gedachten veranderd”, aldus Wintemute. Hij geeft toe dat in de vergadering waarin de beginselen werden geschreven geen rekening werd gehouden met de rechten van vrouwen en dat de auteurs niet hebben overwogen dat volledig intacte mannen toegang zouden trachten te krijgen tot voor vrouwen gereserveerde ruimtes." De Jogjakarta-beginselen worden wereldwijd door veel landen gebruikt als basis voor zelfidentificatiewetgeving (beginsel 3).
 • SCHOTLAND (4/12/2022): Centrum voor moderne kunst van Dundee zoekt projectmanager voor project ten behoeve van gehandicapte beeldend kunstenaars. Zij volgen hierbij het ”sociale model van het hebben van een handicap, waarbij mensen gehandicapt zijn door barrières in de samenleving, niet door hun beperking of anders-zijn (…), ongeacht of u een medische diagnose heeft gekregen.” Met andere woorden men kan solliciteren als men zich ‘identificeert’ als gehandicapt zonder daadwerkelijk een handicap te hebben (waarvoor de werkgever eventueel aanpassingen zou moeten maken).

3. Kinderrechten
 • ZWEDEN (27/11/2022): Uniseks kleedhokjes in Zweden. Deuren zo laag dat mannen er overheen kunnen kijken, en ook nog kijkgaten in de deuren voor de kleinere gluurders, met een spiegel achterin het kleedhokje zodat voor- en achterkant van de persoon bekeken kan worden. Unisex (ook vaak eufemistisch ‘genderneutrale’ genoemde) voorzieningen zijn er níet voor de veiligheid van vrouwen en meisjes.
 • VK (2/12/2022): Vier op de tien als ‘transgender’  beschreven criminelen in de gevangenis zijn veroordeeld wegens zedendelicten, zo blijkt uit nieuwe statistieken. De cijfers komen enkele dagen uit nadat het Ministerie van Justitie bekend maakte dat het aantal ‘trans’ gevangenen in gevangenissen in Engeland en Wales met 17% was gestegen; ten minste zes daarvan zitten in vrouwengevangenissen.

4. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • VK (27/11/2022): Twee vrouwen, onder wie Kellie-Jay Keen (ook bekend als ‘Posie Parker’), oprichtster van de organisatie Standing for Women die actievoert tegen de gevolgen van transgenderisme voor de vrouwenrechten, worden aangevallen tijdens een evenement voor vrijheid van meningsuiting in Londen. De bijeenkomsten van de organisatie zijn regelmatig het doelwit van transactivisten die trachten de vrouwen te intimideren en te verhinderen te spreken. De aanwezige politie heeft de man kort terzijde genomen en ondervraagd en hem vervolgens laten gaan.
 • SCHOTLAND (29/11/2022): Bij het 30-jarig jubileum van een organisatie die zich inspant om geweld tegen vrouwen en meisjes tegen te gaan, bijgewoond door de Schotse premier Nicola Sturgeon, werd het mensen ontraden de definitie van 'vrouw' of seksespecifieke ruimtes te bediscussiëren. Een vrouw besloot zich er niet aan te houden en vertelde Sturgeon dat vrouwenrechten ertoe doen.
 • VK (30/11/2022): Jamie Wallis, een Parlementslid dat beweert ‘trans’ te zijn, is benoemd tot lid van de Commissie voor Vrouwen en Gelijkheid van het Britse Parlement. Over Wallis ontstonden al eerder controverses. Zo is hij veroordeeld voor het veroorzaken van een auto-ongeluk, waarbij hij als vrouw gekleed was, en werd vlak na zijn aantreden als Parlementslid bekend dat hij beheerder van een 'sugar daddy'-datingwebsite is geweest.
 • VK (2/12/2022) Website Medium schorst het account van Harvey Jeni, een vrouw die een artikel schreef over een organisatie die probeert de definitie van verkrachting te laten herdefiniëren op een manier dat een verkrachter vrijgesproken kan worden als hij als “minder geprivilegieerd” beschouwd kan worden dan de vrouw of het meisje dat hij verkracht heeft.
 • MEXICO (3/12/2022): Vrouw die een boek over genderidentiteitsideologie en de gevaren en excessen ervan heeft geschreven, ziet haar boekpresentatie op de Internationale Boekenbeurs in Guadalajara gecanceld worden.

5. LHB

6. En tot slot...
 • In nieuwsbrief 3 schreven we over een slachtoffer van seksueel geweld die vanwege haar verzoek om medische zorg door vrouwelijk personeel haar operatie gecanceld zag worden. Victoria Smith schreef een analyse over deze affaire.


 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign