Share
Voorvertoning
Met o.a. geweld tegen vrouwen door activisten en meer zedendelinquenten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de achtste lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 4 - 17 december 2022
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de achtste van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het vervolg van het debat over deze wet is opnieuw uitgesteld! Volgens de planning zal het nu ergens in week 8 (20-26 februari) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • VS (5/12/2022): Onderzoeksrapport over twee gevallen van seksueel geweld door dezelfde schooljongen op twee scholen veroordeelt de wijze waarop beide scholen de gevallen hebben afgehandeld. Het gaat om een als ‘genderfluïde’ beschreven mannelijke leerling die, gekleed in meisjeskleding, een leerlinge tweemaal anaal verkrachtte in de meisjestoiletten van de school. Na dat incident heeft de schoolleiding hem overgeplaatst naar een andere school zonder de tweede school te informeren over de verkrachting. Vijf maanden na het eerste incident vergreep de jongen zich op zijn nieuwe school opnieuw aan een medeleerlinge. Hij trok haar een leeg klaslokaal in, waar hij haar keel dichtkneep en aanrandde. Uit het onderzoek blijkt dat de schoolleiding onmiddellijk na het eerste incident een verband legde tussen het incident en schoolbeleid inzake de rechten van ‘transgender en genderexpansieve’ leerlingen. Link naar het onderzoeksrapport
 • VS (6/12/2022): Werkneemster van opvanghuis voor ouderen ontslagen nadat ze bezwaar maakte tegen een als ‘transgender vrouw’ beschreven man die 50 jaar lang gevangen had gezeten voor het vermoorden en in stukken snijden van twee vrouwen. Een week later vermoordde de man een ex-bewoonster van het opvanghuis, de 68-jarige Susan Leyden. Delen van haar lichaam werden op
  verschillende plekken in Brooklyn gevonden. De man, die zich ‘Marceline Harvey’ laat noemen, bedreigde de werkneemster “voortdurend”, bezat een pistool en had haar meermaals achtervolgd. De leiding van het opvanghuis nam geen maatregelen om de werkneemster te beschermen, maar wees Harvey in plaats daarvan een eigen appartement toe. De vrouw heeft een aanklacht tegen haar voormalige werkgever ingediend.
 • VS (7/12/2022): Lokale pers beschrijft Scott ‘Amber’ McLaughlin als mogelijk “eerste vrouw” in Missouri sinds 1976 die wordt geëxecuteerd door een dodelijke injectie. McLaughlin is veroordeeld voor de ontvoering, verkrachting en moord van de 45-jarige Beverly Guenther, met wie hij eerder een relatie had. McLaughlin had een straatverbod omdat hij het slachtoffer stalkte nadat de relatie verbroken was. Nadat een medegevangene een rechtszaak won die gevangenen die zich ‘trans-gender’ verklaren het recht gaf op behandeling
  met vrouwelijke hormonen, nam hij een ‘transgender’-identiteit aan. Over de moord op Beverly Guenther zegt hij dat hij die waarschijnlijk niet had gepleegd als hij “zijn ware zelf” was geweest.
 • ARGENTINIË(7/12/2022): Een voormalig gemeenteambtenaar, die als ‘transvrouw’ wordt beschreven, wordt in voorlopige hechtenis gezet wegens seksueel misbruik van twee 13-jarige kinderen. De moeder van een van de twee jongens deed aangifte nadat ze een uitwisseling van seksueel getinte berichten aantrof op het Facebook-account van haar zoon.
 • VS (9/12/2022): Sam Brinton (zie nieuwsbrief nr. 7), nucleair topambtenaar van de Amerikaanse regering, voor de tweede keer beschuldigd van het stelen van bagage met vrouwenkleding, ditmaal in Las Vegas. Het nieuws komt één week nadat bekend werd dat Brinton - die zichzelf ‘genderfluïde’ noemt - eenzelfde incident ten laste was gelegd in Minnesota na de diefstal van de koffer van een vrouw op een vliegveld.
 • AUSTRALIË(16/12/2022): Man die probeert 9-jarig meisje te verkrachten, wordt in nieuwsbericht een 'vrouw' genoemd.
 • BRAZILIË(16/12/2022): Een bebaarde man die aan een universiteit in Brasília wordt aangesproken op het vrouwentoilet omdat hij daar onrechtmatig verblijft, valt de vrouw fysiek lastig en geeft haar aan bij de administratie vanwege ‘transfobie’. Ook dreigt hij met nog meer geweld omdat ze hem een man noemt en niet een ‘meisje’. De universiteit neemt het niet op voor de vrouw maar komt met een statement waarin ze zichzelf ‘tolerant’ en ‘divers’ noemen.
 • BELGIË(16/12/2022): Genderideologen gooien uitwerpselen en urine naar conferentiegangers die de veiligheid van kinderen in de context van genderideologie willen bespreken. [Engelstalig artikel]
 • VS (20/12/2022): Een zich non-binaire queer noemende artiest die recent werd geportretteerd in Vogue om zijn BIPOC & LGBTQIA+-kunst, is gearresteerd omdat hij probeerde te regelen dat hij een negenjarig jongetje kon verkrachten. Hij zond undercover agenten afschuwelijke beelden van kinderen die werden misbruikt.
 • DUITSLAND(21/12/2022): Meerdere mensen, waaronder een zwangere vrouw, die meededen aan een demonstratie tegen vrouwenhandel in de seksindustrie, zijn in een gecoördineerde actie aangevallen door bivakmutsen dragende transactivisten omdat ze ‘transfobisch’ en ‘anti-sekswerker’ zouden zijn. Ook de biologe Marie-Luise Vollbrecht, die al eerder onder vuur lag omdat ze in een praatje zou zeggen dat er maar twee geslachten zijn, werd aangevallen zoals daarvoor ook op sociale media werd aangekondigd. Verder werden mensen in het gezicht geslagen en kregen ze pepperspray in het gezicht gespoten.

2. Zelfidentificatie
 • MEXICO (8/12/2022): Voor het eerst is in Mexico-Stad de moord op een man door een man als “femicide” bestempeld door een rechter. Femicide is de moord door een man op een vrouw omdat ze vrouw is. Het slachtoffer, de partner van de verdachte, wordt beschreven als “transseksuele vrouw”. De officier van justitie deelde tevens mee dat in Mexico-Stad tussen 14 november en 2 december 89 personen waren aangeklaagd wegens misdrijven tegen vrouwen en kinderen, waaronder zeven verkrachtingen, zeven femicides en drie pogingen tot femicide. Mexico kent sinds 2014 ‘zelfidentificatie’ van geslacht.
 • VS (9/12/2022): Vrouwenrechtengroepen waarschuwen dat steeds meer mannelijke gevangenen die zich ‘transgender’ noemen hun straf uitzitten in een vrouwengevangenis, ondanks een toenemend aantal incidenten van verkrachting en andere verschrikkingen. Ze wijzen op het groeiende aantal gevallen waarin mannen vrouwelijke gevangenen in New York, Illinois, Californië, New Jersey, Washington en andere Staten seksueel misbruiken en lastigvallen. In Californië hebben 334 mannen overplaatsing aangevraagd naar een vrouwengevangenis.
 • WASHINGTON, VS (17/12/2022): Een mannelijke gevangene die veroordeeld was voor het verkrachten en fotograferen daarvan van een kind en zo’n tien jaar na het begin van zijn gevangenisstraf zei zich te identificeren als vrouw, is overgeplaatst naar een vrouwengevangenis met een heel licht regime. Sommige vrouwen gaan nu alleen nog met een andere vrouw naar het toilet uit angst voor de man. In de gevangenis zitten meerdere mannen vast die claimen vrouw te zijn. De meesten zijn volgens de bron van Reduxx veroordeeld voor uiterst gewelddadige vergrijpen tegen vrouwen en meisjes. N.b.: Reduxx is aangewezen op officieuze bronnen omdat de staat Washington sinds kort niet toestaat dat er informatie wordt opgevraagd over mannen in vrouwengevangenissen.
 • VS (18/12/2022): Weer sluit een ziekenhuis, nu in South-Carolina, zijn pediatrische genderkliniek. Het ziekenhuis zal geen ‘genderbevestigende’ medische interventies meer uitvoeren bij kinderen. In dit ziekenhuis betrof dat het verstrekken van hormonen.
 • SCHOTLAND (20/12/2022): De VN-rapporteur ‘geweld tegen vrouwen en meisjes’ Reem Alsalem heeft (online) in het Schotse parlement verklaard dat er nood is aan safeguarding en er meer oog moet komen voor de impact op vrouwen en meisjes door zelfidentificatie van geslacht in Schotland waar binnenkort een dergelijke wet op stapel staat.

3. Kinderrechten
 • Jungiaans psychoanalyst Lisa Marchiano legt het verband tussen de manieren waarop psychologen in de jaren ‘80 en ‘90 de suggestie van ‘verdrongen herinneringen van seksueel en satanisch misbruik’ in hun patiënten creëerden en de wijze waarop professionals dat nu doen met ‘transgender’-identiteiten. Zowel bij de ‘verdrongen herinneringen’ als bij de ontdekking van een jongere ‘trans’ te zijn, worden gebeurtenissen en herinneringen geherevalueerd op een manier die hun diagnose valideert en hun gevoel van identiteit verandert, legt Marchiano uit. Omdat beide aandoeningen afhankelijk zijn van een door de patiënt gestelde ‘diagnose’, zijn ze ongevoelig voor suggesties dat er iets anders aan de hand kan zijn.
 • VS (6/12/2022): Een ziekenhuis in Memphis zet hun ‘transgender’-operaties voorlopig op pauze omdat er zorgen zijn uitgesproken door dokters over een aan het ziekenhuis geaffilieerde organisatie die ‘genderbevestigende procedures’ uitvoert. Eerder zette in dezelfde staat, Tennessee, het Vanderbilt universiteitsziekenhuis de operaties op pauze voor kinderen die menen dat ze het andere geslacht kunnen worden.
 • CANADA (6/12/2022): Een scholier op een middelbare school in Ontario moet zijn protest tegen jongens in meisjes-wc’s bekopen met een schorsing. Hij was naar de schooladministratie gelopen om aan te kaarten dat meisjes zich niet meer veilig en comfortabel voelen met jongens in hun toiletten. Daar werd hem verteld dat ze van een meisje zelf moesten horen. Toen hij vervolgens een van zijn vrouwelijke vrienden meenam naar de staf, werden de meisjes niet serieus genomen. Daarop organiseerde hij een school-walk-out. De schoolstaf verkondigde vervolgens dat iedereen die aan de walk-out meedeed, geen schoolvervoer aangeboden meer zou worden, en de jongen werd geschorst.
 • VS (7/12/2022): Bekend poppenmerk brengt gids uit over zelfbeeld, gericht op meisjes van drie tot twaalf jaar, waarin staat dat kinderen hun puberteit kunnen laten vertragen als ze daar behoefte aan hebben, en dat als ze zich oncomfortabel voelen met (delen van) hun lichaam, ze daar iets aan kunnen laten veranderen.
 • VK (8/12/2022): Een nieuwe collegiaal getoetste publicatie stelt de vraag in hoeverre de kleine en zeer onzekere voordelen van ‘genderbevestigende’ hormonen en operaties, gerapporteerd door recent onderzoek van pediatrische genderklinieken, verder worden verzwakt door het "placebo-effect". De publicatie maakt duidelijk dat het placebo-effect waarschijnlijk niet alleen een rol speelt, maar misschien wel de belangrijkste reden is voor de kortetermijnbevindingen van psychologische verbeteringen die verband houden met ‘genderbevestigende’ hormonen en chirurgie.
 • SCHOTLAND, VK (22-12-2022): Twee mannen die als kind werden misbruikt door mensen die verbonden waren aan organisatie LGBT Youth Scotland vertellen hoe ze waren gegroomd en misbruikt. Het hoofd van de organisatie was een man die veroordeeld was wegens het misbruiken van een klein kind.

4. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • VS (5/12/2022): Leden van de Amerikaanse afdeling van de vrouwenrechtenorganisatie Women’s Declaration International aangevallen door in het zwart geklede en gemaskerde antivrouwenactivisten tijdens stille demonstratie tegen het opsluiten van mannen in vrouwengevangenissen (zoals David Warfield alias ‘Dana Rivers’, zie nieuwsbrieven 2 & 5). Tijdens de vreedzame demonstratie van het groepje vrouwen rukten de - voornamelijk mannelijke - aanvallers met geweld een spandoek uit de handen van de demonstranten, reden met een fiets op de vrouwen in en bekogelden hen in
het gezicht met rauwe eieren en taart. De daders plaatsten later beelden op sociale media waarop zij het spandoek verbrandden. David Warfield staat momenteel terecht voor de brute moord op twee lesbische vrouwen en hun tienerzoon alsmede brandstichting om de driedubbele moord te verhullen.
 • VK (5/12/2022): Journaliste Hadley Freeman, die na 22 jaar ontslag heeft genomen als columnist van The Guardian, beschuldigt de krant ervan de discussie over genderideologie te “censureren”. Zij vertelt hoe vanuit de hogere echelons werd gezegd dat zij in het geheel niet over het onderwerp genderideologie mocht schrijven. Als er over werd geschreven, moest dit door mannelijke journalisten gebeuren. Mannelijke voorstanders van genderideologie kregen ondertussen alle ruimte om hun ideologische standpunten in The Guardian uiteen te zetten.
 • VK (6/12/2022): De BBC brengt sinds een jaar of 10 de '100 women'-lijst uit, waarin bijzondere, inspirerende vrouwen worden geëerd. De BBC neemt echter regelmatig mannen in de lijst op, dit jaar zelfs een man die de aanleiding was dat een Braziliaanse feministe mogelijk 25 jaar achter de tralies verdwijnt omdat ze hem een man noemde.
 • VS (7/12/2022): Cartoonist Tatsuya Ishida [wel nog op Twitter] verliest zijn Patreon-account omdat zijn langlopende stripserie Sinfest op genderidentiteit en seksuele oriëntatie gebaseerde discriminatie zou promoten.
 • VK (9/12/2022): De vakbond van Edinburgh University tracht vertoning van de film Adult Human Female tegen te houden. Evenementenorganisatie EventBrite heeft de film inmiddels van haar website verwijderd. De documentaire Adult Human Female gaat over de clash tussen vrouwenrechten en genderideologie. De film is te zien op Vimeo.
 • VK (11/12/2022): De NHS brengt richtlijnen uit over hoe om te gaan met ‘trans patiënten’. Mensen die protesteren tegen mannen op vrouwenafdelingen worden in deze richtlijn betiteld als vergelijkbaar met racisten, die wellicht verwijderd moeten worden. Zorgverleners moeten tegen protesterende patiëntes zeggen dat mannen die claimen vrouw te zijn van het vrouwelijk geslacht zijn, en dat er geen man aanwezig is.
 • SCHOTLAND, VK (12/12/2022): Omdat er geen enkel hulpcentrum meer is voor alleen vrouwen in Schotland die verkracht zijn of anderszins seksueel geweld hebben meegemaakt, is er een nieuw initiatief gestart, gefinancierd door J.K. Rowling, waarbij vrouwen, en dus enkel vrouwen, welkom zijn. Het is met opzet niet geregistreerd als officieel ‘goed doel’ zodat mannen niet met behulp van de commissie die supervisie houdt over goede doelen, het centrum aan kunnen klagen.
 • NOORWEGEN (13/12/2022): De zaak tegen feministe Christina Ellingsen, die beschuldigd werd van haatzaaien omdat ze zei dat mannen geen lesbische moeder kunnen zijn, is ingetrokken door de Noorse politie. Er hing haar een gevangenisstraf van drie jaar boven het hoofd. Columnist Ephimenco schreef over haar zaak in Trouw. Video van Ellingsen over de wijze waarop ‘genderidentiteit’ in de Noorse wetgeving heeft postgevat.
 • NOORWEGEN (13/12/2022): Ook een lesbische kunstenares die wordt beschuldigd van haatzaaien hangt drie jaar gevangenisstraf boven het hoofd omdat ze zegt dat mannen geen lesbiennes kunnen zijn. Tonje Gjevjon heeft de afgelopen jaren meerdere opdrachten verloren omdat ze hardop zegt wat iedereen weet. De transactivist ‘Christine’ Jentoft, die eerder aangifte deed tegen Christine Ellingsen wegens haatzaaien, zit ook achter de aanklacht tegen Gvevjon. De kunstenares richtte zich in een Facebookpost specifiek op Jentoft: “Het is net zo onmogelijk voor mannen om lesbisch te worden als het is voor mannen om zwanger te worden. Mannen zijn mannen, ongeacht hun seksuele fetisjen.”
 • VENEZUELA (13/12/2022): Volgens een recent rapport van een ngo hebben in Venezuela dit jaar tot november 211 femicides plaatsgevonden. Dit komt erop neer dat elke 38 uur een vrouw wordt vermoord door een man omdat ze vrouw is. In deze cijfers zijn echter ook mannen die zich voordoen als vrouwen meegeteld. De statistieken voor femicide verliezen aldus hun waarde.
 • NOORWEGEN (15/12/2022): Een model en tiktokker zegt dat er maar twee sekses zijn en wordt prompt ontslagen, en zijn woorden worden door een voorname Noorse nieuwssite als 'controversieel' bestempeld.
 • ARGENTINIË (16/12/2022): Opnieuw wordt de moord op een man die wordt beschreven als “transvrouw” door de media aangemerkt als femicide (moord door een man op een vrouw op grond van haar geslacht). De website van de politie spreekt van “transfemicide”. De slachtoffers worden regelmatig herdacht in plechtigheden in landen in Europa en Noord-Amerika, waar in de meeste gevallen al jaren geen ‘transgender’ persoon is vermoord.
 • DUITSLAND (16/12/2022): Docent die zichzelf als “non-binair” beschrijft, eist dat teams vóór zijn komst in een gebouw de toiletten “ontgenderen”, zodat hij van de vrouwentoiletten gebruik kan maken. Hornstein heeft ook strenge regels voor de manier waarop hij wil worden aangesproken: niet alleen een niet-bestaand voornaamwoord (“en”), maar ook asterisken in zelfstandige naamwoorden, lidwoorden en bijvoeglijke naamwoorden.
 • VK (20/12/2022). Hoewel het bevestigen van iemands vermeende genderidentiteit geen neutrale actie is, wordt zorgverleners door de NHS aangeraden om vrouwen die bevallen maar claimen man te zijn, als man aan te spreken. Voor dit beleid wordt £100.000 uitgetrokken. Het is overigens niet bekend hoeveel bevallende vrouwen claimen man te zijn.

5. Taalgebruik
 • VS (8/12/2022): Amerikaanse afdeling van feministische organisatie Women’s Declaration International publiceert webinar over het belang van taal wanneer het gaat om geslacht en gender.
 • IERLAND (13/12/2022): Een leraar die van de middelbare school waar hij lesgaf werd weggestuurd omdat hij weigerde te gehoorzamen aan genderidentiteit-gebaseerde persoonlijk voornaamwoorden, en daarna gevangen werd gezet omdat hij weigerde bij de school weg te blijven, moet ook tijdens de feestdagen in de gevangenis blijven, waar hij al sinds september vastzit.
 • VK (14/12/2022): Het gerenommeerde Cambridge-woordenboek breidt de definitie van vrouw uit zodat deze ook mannen omvat die zich de ‘genderidentiteit’ vrouw aanmeten. De factcheckers van nieuwsagentschap Reuters beweren dat de vrouwen die zich ertegen verzetten dat het woord ‘vrouw’ aldus betekenis verliest, de “context” van de verandering niet begrijpen. Er wordt immers slechts een betekenis toegevoegd.
 • IERLAND (13/12/2022): Een leraar die van de middelbare school waar hij lesgaf werd weggestuurd omdat hij weigerde te gehoorzamen aan genderidentiteit-gebaseerde persoonlijk voornaamwoorden, en daarna gevangen werd gezet omdat hij weigerde bij de school weg te blijven, moet ook tijdens de feestdagen in de gevangenis blijven, waar hij al sinds september vastzit.
 • VK (14/12/2022): Het gerenommeerde Cambridge-woordenboek breidt de definitie van vrouw uit zodat deze ook mannen omvat die zich de ‘genderidentiteit’ vrouw aanmeten. De factcheckers van nieuwsagentschap Reuters beweren dat de vrouwen die zich ertegen verzetten dat het woord ‘vrouw’ aldus betekenis verliest, de “context” van de verandering niet begrijpen. Er wordt immers slechts een betekenis toegevoegd.

6. Sport
 • VS (2/12/2022): Sportorganisatie US Rowing vaardigt ‘genderidentiteit'-regels uit voor binnenlandse competities die erop neerkomen dat mannen in elke categorie kunnen meedoen die ze goeddunkt. De organisatie maakte echter een uitzondering voor de gemengde teams die uit vier vrouwen en vier mannen moeten bestaan. In deze gemengde teams moeten minimaal vier roeiers van het vrouwelijk geslacht zitten omdat een team dat uit vier mannen bestaat plus minstens één transgeïdentificeerde man, een oneerlijk voordeel zou hebben ten opzichte van een team dat wel 50/50 uit vrouwen en mannen bestaat. Dat geslacht er in het roeien toe doet, wordt dus alleen erkend in de categorie waarin dit mannen raakt. In de vrouwencategorieën moeten vrouwen wijken voor de behoeften van mannen die als vrouw willen worden beschouwd.
 • NIEUW-ZEELAND (4/12/2022): Man wint eerste prijs en bijbehorend prijzengeld in de ‘women's long course’ tijdens de Giant 2W Gravity Enduro.
 • NIEUW-ZEELAND (6/12/2022): Amateursporters die beweren van het andere geslacht te zijn, kunnen in Nieuw-Zeeland meesporten met het andere geslacht zonder dat zij hun ‘identiteit’ hoeven te bewijzen of rechtvaardigen. Zo is vastgelegd in de nieuwe richtlijnen van Sport New Zealand. De richtlijnen zijn niet van toepassing op de topsport. Reactie van een vrouwenrechtenorganisatie
 • VS (8/12/2022): Man wordt uitgeroepen tot women’s Master’s National Champion bij het wielrennen. Hij neemt hiermee de plek in van de vrouw aan wie de titel eigenlijk toebehoort: Erin Feldhausen.  
  VS (10/12/2022): Hockeyspeelster loopt hersenschudding op door botsing met mannelijke tegenspeler in “volledig trans” hockeytoernooi. Op 22 november jl. haalde de Amerikaans-Canadese hockeyliga NHL het nieuws met de tweet: “Transvrouwen zijn vrouwen. Transmannen zijn mannen. Non-binaire identiteit bestaat echt” in reactie op iemand die vroeg of ze mannen aan vrouwenteams toelaten. Maar een ander bericht van die week kwam niet in het nieuws: tijdens het op 19-20 november door de NHL georganiseerde “volledig trans” toernooi werd een vrouwelijke speelster die het ijs op kwam tegen het ijs gegooid door een mannelijke speler en 17 minuten later afgevoerd op een brancard met een hersenschudding. “Team Pink”, dat werd gedomineerd door fysiek imposante mannen (‘transvrouwen’) won het toernooi. “Er [was] gewoon een enorm verschil in omvang tussen de twee teams — lengte, gewicht, schouderbreedte, spieren — zelfs een kind kon de verschillen zien”, zei een bron uit het publiek. “Ik weet niet hoe de teams waren samengesteld. Maar elke [fan] kon zien dat dit onmogelijk eerlijk kon zijn, en dat iemand gewond kon raken — en dat gebeurde ook.”
 • VS (11/12/2022): Bij de nationale kampioenschappen veldrijden behalen twee mannen bij de vrouwen plaats 3 en 5. De man die de derde plaats behaalde, vertoonde bovendien gedrag dat normaal gesproken tot diskwalificatie had moeten leiden.
 • VS (16/12/2022): In hoger beroep in Connecticut blijft overeind dat jongens mee mogen doen aan de sportcompetitie voor meisjes op de middelbare school. Vier vrouwelijke atleten bepleitten dat het beleid van de staat dat ‘transgender’ (mannelijke) leerlingen toestaat mee te doen in vrouwenteams vrouwelijke atleten prijzen en kansen ontneemt. Zij vroegen de rechter de 17 records en 15 kampioenschapstitels van twee mannelijke atleten in meisjescategorieën ongeldig te verklaren. Zij beriepen zich hierbij op “Title IX”, een wet die sinds 1972  discriminatie op grond van geslacht in het onderwijs verbiedt. De rechter leek echter in te stemmen met de uitleg in een eerdere rechterlijke uitspraak, namelijk dat deze wet ook ‘transgender’ (mannelijke) scholieren beschermt tegen discriminatie op grond van ‘genderidentiteit’. Ook werd betoogd door de rechters dat het verlies van titels door de vrouwelijke atleten speculatief was.

7. Rechtspraak
 • SCHOTLAND (13/12/2022): De Schotse regering wint een rechtszaak tegen feministen over het legaal veranderen van sekse. Het hof meent dat sekse niet beperkt is tot biologisch of geboren geslacht en dat een 'gender recognition certificate' iemands sekse verandert in de ogen van de wet.

8. En tot slot...
 • Een gemist bericht van vorige maand uit de Filipijnen: als “transvrouw” beschreven man en zijn partner aangehouden wegens moord op een achtjarige jongen en langdurige lichamelijke mishandeling van drie kinderen. De man wordt in het artikel beschreven als de “tante” van de achtjarige jongen en diens zeven- en tienjarige zusjes. Het stel zorgde voor de kinderen terwijl de moeder in het buitenland werkte. Zij zouden het jongetje hebben gestompt, geslagen en met het hoofd tegen de muur hebben geslagen tot het in elkaar zakte en bloed spuwde. De verdachten brachten het kind naar het ziekenhuis, waar ze beweerden dat het kind zichzelf de verwondingen had toegebracht.
 • CANADA (6/12/2022): Man die zichzelf beschrijft als ‘transvrouwelijk en non-binair” geeft een keynote speech over “op gender gebaseerd” geweld op een evenement waar de 16 vrouwen herdacht worden die in 1989 in Montréal vanwege hun geslacht (niet hun ‘gender’) vermoord werden door een man. Deze man maakt er geen geheim van dat hij vrouwen haat die de genderreligie niet onderschrijven.

 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign