Share
Voorvertoning
Met o.a. kritiek op de handelswijze van Nederlandse genderklinieken in de pers en wederom meer zedendelicten
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de negende lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 18 - 31 december 2022
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de negende van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het vervolg van het debat over deze wet is opnieuw uitgesteld! Volgens de planning zal het nu ergens in week 8 (20-26 februari) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • BRAZILIË (18/12/2022): Een studente op een universiteit in de hoofdstad Brasília is in de vrouwentoiletten aangevallen door een man die zichzelf zowel homoseksuele man als ‘transgender vrouw’ noemt. De studente raakte in paniek toen ze een grote man met baard, gekleed in een jurk, in de toiletten tegenkwam en vroeg hem deze te verlaten. Daarop schreeuwde de man naar haar en bedreigde haar. Toen ze trachtte te ontkomen, volgde hij haar, bleef haar bedreigen en gooide haar tegen een glazen deur. “Ik was bang dat ik dood zou gaan”, aldus de studente. Sommige medestudenten hebben ertoe opgeroepen dat het slachtoffer wegens “transfobie” van de universiteit gestuurd wordt. Video van de aanval
 • BRAZILIË (19/12/2022): Alessandra Ribeiro, een man die zichzelf ‘transvrouw’ noemt en begin december is uitgeroepen tot top ‘vrouwelijke’ gamer, wordt niet langer gesteund door organisatie paiN Gaming.  Ribeiro wordt beschuldigd van het sturen van seksueel getinte berichten aan een minderjarig meisje van veertien. Screenshots van de online conversaties tussen Ribeiro en het meisje zijn openbaar gemaakt. Zoals blijkt uit zijn IMDB-pagina maakt Ribeiro al sinds 2008 ‘shemale’-porno. Hij zet de beschuldigingen weg als ‘transfoob’.
 • VS (20/12/2022): Kunstenaar die zichzelf ‘non-binary queer’ noemt gearresteerd na een poging een negenjarig kind (in werkelijkheid een undercover FBI-agent) te ontmoeten met de bedoeling het te verkrachten. De FBI heeft Efrem Zelony-Mindell (35) kinderlokken en bezit en verspreiding van beelden van seksueel kindermisbruik ten laste gelegd. Zelony-Mindell werd eerder (in een inmiddels verwijderd artikel) door Vogue geprezen als “bron” met betrekking tot de “complexiteit van [...] LGBTQIA+-kunstenaars”.
 • VS (26/12/2022): Barry Charles (‘Stacie’) Laughton Jr., beschreven als het “eerste openlijk transgender” lid van het New Hampshire House of Representatives, is veroordeeld tot voorwaardelijke straf voor het stalken en lastigvallen van een vrouw.  
 • VS (26/12/2022): Man die in 2016 (op toen 17-jarige leeftijd) zijn ouders heeft vermoord - naar eigen zeggen omdat ze zijn ‘trans’-identiteit niet accepteerden - heeft nu een ‘vrouwelijke’ identiteit aangenomen. Andrew Balcer, die zich nu ‘Andrea’ laat noemen, is overgebracht naar een gemengde gevangenis in Maine, waar hij waarschijnlijk bij de vrouwen is geplaatst.
 • BRAZILIË (26/12/2022) De politie onderzoekt de aanval van ‘Jhoy’ Vanderwaal, een als ‘transgender ‘ beschreven man, op een vrouw die haar zes maanden oude baby in haar armen had. Op filmbeelden is te zien hoe Vanderwaal op de vrouw afrent die achterop een brommer zit. Hij slaat haar met een voorwerp waarna de vrouw met haar baby op de grond valt. De man slaat haar vervolgens herhaaldelijk met het voorwerp en zijn vuist op haar hoofd terwijl haar kind bewegingloos op de grond ligt.
 • VS (27/12/2022): Als vrouw verklede veroordeelde zedendelinquent is in Texas gearresteerd wegens het stiekem fotograferen van een vrouw in een openbaar vrouwentoilet. Toen de vrouw dit merkte en de 45-jarige Douglas Egan ermee confronteerde, sloeg hij op de vlucht, waarop de vrouw de achtervolging inzette. Een man die tussenbeide probeerde te komen, werd door de verdachte bedreigd met wat later een traangaspistool bleek. Getuigen zagen
  later hoe Egan stopte om zich weer om te kleden in mannenkleding. Egan is sinds 2011 geregistreerd zedendelinquent en wordt als “hoog risico” aangemerkt, m.a.w. de verwachting is dat hij opnieuw zedenmisdrijven zal plegen. Zijn eerdere slachtoffers waren onder anderen een 32-jarige vrouw en een 16-jarig meisje.
 • VS (30/12/2022): Als ‘transvrouw’ beschreven man in New York pleegt moord op vader en tracht ook zus te vermoorden. De 22-jarige Nikki Secondino beweerde aanvankelijk dat inbrekers verantwoordelijk waren voor de aanval, maar legde later een bekentenis af. Hij gaf toe dat hij zijn vader met een hamer op het hoofd had geslagen, waarna hij met een mes op zijn vader en zijn zus had ingestoken. “Ik wilde ze dood,” verklaarde hij. “Als ik degene had gezien die 911
  heeft gebeld, had ik die ook vermoord.” Zijn 19-jarige zus Liana ligt in kritieke toestand in het ziekenhuis. De verdachte wordt in de media beschreven als “vrouw” en “aspirant-model”.

2. Zelfidentificatie
 • VK (19/12/2022): Reem Alsalem, de speciaal rapporteur voor geweld tegen vrouwen en meisjes van de VN houdt een pleidooi voor het Schotse parlement tégen wetgeving die zelfidentificatie van geslacht mogelijk maakt. Zij waarschuwt voor misbruik door (potentiële) plegers van seksueel misbruik en geweld.
 • SCHOTLAND (22/12/2022): Ondanks breed protest en geen enkele meerderheid onder de kiezers van de partijen die in het Schotse parlement voor de wet waren, is de zogenaamde GRA-wet die zelfidentificatie van geslacht regelt, aangenomen. Zelfs amendementen die iets van safeguarding voor vrouwen en meisjes moesten regelen zoals dat zedendelinquenten geen gender recognition certificate moeten kunnen krijgen, werden weggestemd. De enige hoop voor vrouwen ligt nu bij de regering in Londen, die overweegt tegen te houden dat de wet door de koning ondertekend wordt. Analyse van Joan Smith, auteur en voormalig hoofd van een organisatie tegen huiselijk geweld.
 • SPANJE (22/12/2022): Op dezelfde dag heeft het Spaanse parlement een wet aangenomen die toestaat dat iedereen boven de 16 jaar op grond van een simpele eigen verklaring wettelijk van geslacht kan veranderen. Zelfidentificatie van geslacht is hiermee ook in Spanje een feit. Minderjarigen kunnen dat ook achter de rug van hun ouders om doen. Als een kind zegt door een therapeut bevraagd te zijn over haar of zijn motivatie, dan kan de betreffende zorgverlener uit het register geschrapt worden, en een boete krijgen van 150.000 euro.  Ouders die niet meegaan in de wensen van hun minderjarige kind, kunnen uit de ouderlijke macht worden gezet. Spanje voegt zich zo bij 18 andere landen in de wereld waar zelfidentificatie in de wet is verankerd.
 • VK (25/12/2022): De nieuwe zelf-ID-wet in Schotland leidt waarschijnlijk tot een wettelijk conflict met de rest van het VK, en daarom komt het waarschijnlijk tot een zaak voor het hooggerechtshof van het VK.
 • ZWITSERLAND (29/12/2022): De Zwitserse overheid heeft een voorstel om een derde optie (naast vrouw en man) als geslacht toe te voegen afgewezen. De reactie van de Bondsraad was dat het binaire geslachtsmodel nog steeds sterk verankerd is in de Zwitserse samenleving. Het zou volgens de Raad ook wijzigingen in de taal van de Zwitserse grondwet vereisen. Het is in Zwitserland echter wel mogelijk om op basis van zelfdeclaratie het wettelijk geslacht te laten wijzigingen zonder enige drempels of voorwaarden.

3. Kinderrechten
 • ZWEDEN (20/12/2022): Zweden komt met nieuwe richtlijnen waarin kinderen niet meer gemedicaliseerd worden en aangemoedigd worden hun lichaam te veranderen, maar waarin psychologen de kinderen zullen helpen hun lichaam te accepteren zoals het is.
 • VK (22/12/2022): Twee mannen beweren als kind te zijn gegroomd en seksueel te zijn geëxploiteerd door medewerkers van Schotse liefdadigheidsorganisatie voor LHBT-jongeren. Zij roepen op tot een onderzoek naar de organisatie en vragen ook waarom in het verleden geen onderzoek is ingesteld nadat de directeur tot een gevangenisstraf was veroordeeld voor verkrachting van een baby.
 • VK (29/12/2022): Naar aanleiding van de door de politieke partij SNP (Scottish National Party) geïnitieerde zelfidentificatiewet in Schotland publiceert een Twitteraar een lijst van 19 redenen waarom deze partij ervan wordt beschuldigd seksueel kindermisbruik door de vingers te zien.
 • NEDERLAND (29/12/2022): Interview (in het Engels) met Teiresias, een jonge man die door de genderkliniek van het VUmc in Amsterdam op een ‘transitie’-traject van man tot vrouw werd gezet. Deze genderkliniek is ook verantwoordelijk voor het zogeheten ‘Dutch Protocol’, dat als internationale standaard geldt voor de medicalisering van mensen met ‘gender’-problematiek. Teiresias vertelt hoe de prestigieuze kliniek in zijn geval niet overal het eigen protocol volgde. Hij legt uit welke onderliggende problemen een rol speelden in zijn beslissing in ‘transitie’ te gaan (waaronder zijn homoseksualiteit, pesten, een eetstoornis en depressie), en hoe hij zichzelf uiteindelijk accepteerde als homoseksuele man.
 • NEDERLAND (31/12/2022): NRC plaatst baanbrekend artikel van journalist Jan Kuitenbrouwer en mediasocioloog Peter Vasterman over de vele gebreken van de experimentele behandeling van kinderen met genderdysforie (het zogenaamde Dutch Protocol). Kuitenbrouwer en Vasterman wijzen o.a. op het gebrek aan bewijs voor de noodzaak en het succes van geslachtstransities bij kinderen en jongeren, de financiële vinger in de pap van de farmaceutische industrie en de zich opstapelende bewijzen dat het chemisch blokkeren van de puberteit blijvende schadelijk gevolgen heeft. Het volledige artikel is gratis te lezen op de website van Vasterman.

4. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • MEXICO (20/12/2022): Moord op man wiens lichaam werd aangetroffen op de archeologische vindplaats Teotihuacán, wordt door de Mexicaanse autoriteiten aangemerkt als femicide (moord door een man op een vrouw op grond van haar geslacht).
 • CANADA (20/12/2022): Gevangenisbewaakster wint rechtszaak tegen werkgever na te zijn gedwongen zich als ‘transgender’ identificerende man die was overgeplaatst naar de vrouwengevangenis te observeren, o.a. wanneer hij masturbeerde. De 55-jarige vrouw, die bij haar werkgever aangaf moeite te hebben met de taak omdat zij als kind seksueel was misbruikt, werd als gevolg van de haar opgedragen taak gediagnosticeerd met post-traumatische stressstoornis. In Canada kunnen sinds 2017 gevangenen die een ‘transgender’-identiteit beweren te hebben, ongeacht hun fysieke anatomie worden geplaatst in de faciliteit van hun keuze, tenzij er “zwaarwegende gezondheids- of veiligheidsoverwegingen zijn”. In 2021 kwam 50% van de verzoeken om overplaatsing van (mannelijke) zedendelinquenten.
 • VK (25/12/2022): Kunstenares wordt geweigerd als huurder van een studio op basis van haar overtuiging dat er twee geslachten zijn en haar kritiek op zefidentificatie van geslacht.
 • WERELDWIJD (29/12/2022): Een recent wereldwijd onderzoek van de Lancet naar de overdracht en klinische kenmerken van het apenpokkenvirus bij vrouwen is uitgevoerd met een steekproef waarbij bijna de helft van de deelnemers mannen waren die zichzelf identificeren als “vrouw”. Van vijf deelnemers was het geslacht niet gespecificeerd omdat zij zich identificeerden als “non-binair (man noch vrouw). Hoewel de noodzaak van vrouw-specifiek medisch onderzoek inmiddels onomstotelijk bewezen is, wordt door het falsificatie van wettelijke documenten de zuiverheid en bruikbaarheid van medisch onderzoek in gevaar gebracht. Dit heeft met name potentieel schadelijke gevolgen voor vrouwen. 
 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign