Share
Voorvertoning
Met o.a. verkrachting in een vrouwengevangenis en een exhibitionist die gebruikmaakt van damespashokjes in een kledingwinkel
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de tiende lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 1 - 14 januari 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de tiende van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het vervolg van het debat over deze wet is opnieuw uitgesteld! Volgens de planning zal het nu ergens in week 10 (6-12 maart) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • VS (5/1/2023): David Chester Warfield, die zich nu Dana Rivers laat noemen, is door de rechtbank toerekeningsvatbaar verklaard. Warfield is schuldig bevonden aan de moord op twee lesbische vrouwen en hun 19-jarige zoon en zal eind deze maand worden veroordeeld.   Warfield was de organisator en deelnemer van Camp Trans, een actiegroep voornamelijk bestaande uit mannen die zich identificeren als “transvrouw”, die vrouwen en meisjes uitschold, bedreigde en fysiek aanviel tijdens het jaarlijkse vrouwenfestival Michfest. Artikel (NB: Warfield/Rivers wordt hierin beschreven als vrouw.)
 • CANADA (8/1/2023): Door de rechtenfaculteit van McGill University georganiseerd debat over geslacht versus genderidentiteit geannuleerd na een bestorming door transactivisten. Een van de sprekers was Robert Wintemute, een hoogleraar Human Rights Law. Wintemute heeft in 2021 bekend dat hij spijt heeft mede-auteur en ondertekenaar te zijn van de controversiële Jogjakarta-beginselen. In een interview vertelde hij dat er bij het opstellen van de beginselen geen moment is stilgestaan bij de negatieve impact op de rechten en belangen van vrouwen en meisjes. [This is what 'no debate' looks like (substack.com)]
 • VS (13/1/2023): Rebecca Philips (17) werd na het sporten in een YMCA-centrum in Santee (Californië) geconfronteerd met een naakte man in de douches. Toen ze klaagde bij de receptie, werd haar verteld dat de man “mocht douchen waar hij wilde”. “Ik werd behandeld alsof ik iets fout had gedaan”, aldus Philips. Op grond van de zelfidentificatiewet in Californië mag mannen die zichzelf tot vrouw verklaren niet de toegang tot vrouwenruimtes worden geweigerd, tenzij zij geregistreerd staan als zedendelinquent. Video van een verklaring van het 17-jarige meisje.
 • VK (13/1/2023): Man fotografeert zichzelf met ontblote penis in korte rokjes op diverse afdelingen van kledingwinkel Fraser. De foto’s plaatste hij op social media. Op zijn foto’s is te zien dat hij lingerie past (zonder zijn eigen ondergoed aan te houden i.v.m. hygiëne) en daarbij herhaaldelijk gebruikmaakt van een damespashokje. De plaatselijke krant de Nottingham Post heeft wel verslag gedaan maar refereert aan de man als “een persoon” en maskeert hiermee dat het gaat om een man. De man is niet gearresteerd op verdenking van exhibitionisme.
 • CHILI (14/1/2023): 41-jarige man beschreven als “transvrouw” gearresteerd wegens het ontvoeren en drogeren van een 16-jarige jongen. De jongen vroeg zijn ouders vanuit een (per uur gehuurde) motelkamer via whatsapp om hulp. Hij zei dat hij door twee zich als “vrouw” identificerende mannen was ontvoerd en in de motelkamer was opgesloten. De politie heeft de jongen vervolgens bevrijd. Een van de daders gaf zichzelf een week later aan bij de politie.
 • VS (14/1/2023): Een vrouw heeft aangifte gedaan van verkrachting in een gevangenis in Cincinatti. Volgens de aanklacht werd de vrouw in de vroege ochtend van 4 januari in haar cel verkracht door een medegevangene “die een biologische man is die zich als vrouw identificeert en zich in enig stadium van gendertransitie zou bevinden”. Het politieonderzoek richt zich onder andere op het geslacht van de vermeende dader, die beweert fysiek niet in staat te zijn tot verkrachting. De gevangenis was bij zijn classificatie als “vrouw” afgegaan op de informatie van de gevangenis waar de man daarvoor zat. Die had het geslacht echter niet met zekerheid kunnen vaststellen, aangezien de man desgevraagd had geweigerd zijn geslachtsdelen te tonen.

2. Zelfidentificatie
 • VS (8/1/2023): Voormalig “trans”- en homorechtenactiviste beschrijft hoe zij in het verleden werd betaald door de staat New York om kinderen op scholen te indoctrineren met genderideologie.
 • VK (10/1/2023): Mark Drakeford, minister-president van Wales, kondigt aan in navolging van Schotland ook een zelfidentificatiewet in Wales te willen invoeren, om mensen zonder medisch traject de mogelijkheid te geven “zichzelf te benoemen op de manier waarop zij zichzelf benoemd willen zien”.
 • VK (10/1/2023): Journaliste Sonia Sodha van The Guardian licht in een BBC-interview het probleem toe van het afdoen van de gevaren voor vrouwen van zelfidentificatiwetgeving als “incidenten”: “Wat Schotse parlementsleden die vóór deze wet zijn hebben gezegd is: “Er is geen bewijs”, “Er zijn geen wetenschappelijke studies.” Er zijn wel individuele gevallen waarin dit gebeurt. Deze zijn afgedaan als anekdotes. Het probleem in veel landen die zelf-ID kennen, is dat als iemand wettelijk van geslacht verandert, die misdrijven als begaan door vrouwen worden geregistreerd, zelfs als die persoon biologisch een man is. Deze dingen worden niet gevolgd. Dus het is fout om te zeggen dat er nul bewijs is. Een gebrek aan solide wetenschappelijk bewijs betekent niet dat er geen bewijs is dat dit risico’s met zich meebrengt.”

3. Kinderrechten
 • VS (1/1/2023): Interview met Jon Uhler, counselor en directeur van een organisatie van slachtoffers van seksueel misbruik. Uhler werkt al ruim elf jaar met gevangenen en geeft inzicht in de denkwijze van pedofielen. “Mijn passie is het publiek bewust maken van deze grote zwendel die de “transbeweging” heet, waarvan ik vanuit mijn perspectief en vanuit mijn ervaring en professionele achtergrond kan zien dat het de perfecte gelegenheid is voor financiële en seksuele uitbuiters om directe toegang te verkrijgen tot de intieme ruimtes [...] van vrouwen en kinderen, [...] om ze financieel of seksueel uit te buiten.”
 • VK (2/1/2023): Opnieuw brengt een collegiaal getoetste studie grote tekortkomingen aan het licht in de Nederlandse studies die de basis vormden voor de behandeling van geslachtsverwarde jongeren (het zgn. Dutch Model). Deze studies hadden nooit mogen worden gebruikt om de praktijk in de reguliere geneeskunde te lanceren, concluderen de auteurs. De onderzoeken waarop het Dutch Model werd gebaseerd, waren zodanig opgezet dat de uitslag alleen maar positief kon zijn. Kinderen en jongeren bij wie de resultaten matig tot zeer slecht waren, werden niet in de conclusies  meegenomen. Ook negeerden de onderzoekers medische complicaties (en zelfs een overlijden a.g.v. een operatie) en maakten ze geen onderscheid tussen de effecten van psychotherapie, puberteitsremmers en operaties. Maar zelfs de conclusies van de ‘succesvolle’ geslachtsbehandelingen waren ongeldig. De patiënten kregen voorafgaand aan de behandeling een vragenlijst voorgelegd om de mate van geslachtsdysforie (GD) bij aanvang te meten. Na het afronden van het medisch traject werd opnieuw vastgesteld hoe ernstig de GD was. De artsen gebruikten hiervoor echter een andere vragenlijst. Die was zodanig opgesteld dat wiskundig gezien een daling van GD gegarandeerd was, ongeacht het succes van de behandeling.
 • IERLAND (4/1/2023): Eerste “openlijk LHBT” gemeenteraadslid van Galway, Owen Hanley, stapt op na serieuze beschuldigingen van grooming en seksueel misbruik van minderjarige jongens. Hanley is een activist die pleit voor zelfidentificatie van geslacht en het medisch “transitioneren” van kinderen en jongeren.
 • VK (8/1/2023): Childline, Brits equivalent van de Kindertelefoon, gekaapt door translobby. Therapeut James Esses beschrijft hoe hij per direct werd “ontslagen” als vrijwilliger bij de organisatie nadat hij de wijze waarop deze genderideologie onder kinderen promootte, had bekritiseerd. Hij vertelt onder andere hoe kinderen die contact opnemen met de hulplijn, direct om hun “voornaamwoorden” wordt gevraagd. Ook werd een 14-jarig meisje dat aangaf haar borsten te “haten” borstbinders geadviseerd (die aanzienlijke gezondheidsproblemen kunnen veroorzaken). Een ander jong meisje dat aangaf aan “dysforie” te lijden, werd operaties en hormonen aangeraden. Toen ze aangaf ooit “biologische kinderen” te willen, werd haar geadviseerd dan een draagmoeder in de arm te nemen.
 • VK (9/1/2023): Aantal “vrouwelijke” pedofielen in Verenigd Koninkrijk enorm gestegen sinds politie misdrijven op basis van ‘genderidentiteit’ registreert. Volgens een onderzoek van de BBC steeg het aantal gevallen van door een vrouw gepleegde seksueel kindermisbruik tussen 2015 en 2019 met 84 procent. In hoeverre in deze gevallen ook werkelijk sprake was van een vrouwelijke dader, kan echter niet worden vastgesteld, omdat het geslacht van de dader niet werd geregistreerd - alleen de zelfbepaalde ‘genderidentiteit’. Aangezien vrouwen een zeer kleine minderheid van de daders uitmaken, kan zelfs een klein aantal mannelijke daders dat als vrouw geregistreerd wordt procentueel tot een enorme toename leiden.
 • CANADA (12/1/2023): Getuige-deskundige in het proces tegen een verpleegkundige getuigt dat medische “transitie” van kinderen en minderjarigen hen onvruchtbaar en anorgasmisch maakt. De verpleegkundige, Amy Hamm, wordt onderworpen aan een inmiddels negen dagen durende hoorzitting wegens vermeende ‘transfobische activiteiten’ in haar vrije tijd. Hamm spreekt zich uit tegen de medische transitie van minderjarigen en is van mening dat er twee geslachten zijn. De getuige-deskundige, een psychiater, verklaarde: “De waanzin om je te bemoeien met waarschijnlijk de belangrijkste fase van de menselijke ontwikkeling buiten de baarmoeder: de puberteit. De waanzin om dat proces te blokkeren, terwijl datzelfde proces hen waarschijnlijk zou kunnen helpen om over hun genderdysforie heen te komen. Datzelfde proces dat de rijping van het hele lichaam met zich meebrengt, inclusief de hersenen en cognitieve vermogens, de prefrontale cortex.”
 • VK (13/1/2023): Personeel van de afdeling van de NHS die de zorg voor “trans”-kinderen overneemt van de Tavistock-genderkliniek, wordt opgeleid door Mermaids. De Tavistock-kliniek werd in juli 2022 abrupt gesloten na een vernietigend rapport van een onderzoekscommissie van de regering. Naar Mermaids loopt een onderzoek van de Charity Commission naar aanleiding van klachten in verband met de safeguarding van kinderen.
 • VK (14/1/2023): Steeds meer vrouwen protesteren tegen unisekse kleedkamers en dameskleedkamers waar mannen ook welkom zijn als ze zeggen dat ze vrouw zijn. Op 14 januari heeft een groep vrouwen zich verzameld buiten de Primark in Derby waar eerder een man een 16-jarig meisje misbruikt heeft. De vrouwen vrezen dat het gebrek aan veiligheidsmaatregelen in winkels ertoe leidt dat seksueel misbruik, gluren en exhibitionisme door mannen toenemen. De politie heeft bevestigd dat ze dit incident aan het onderzoeken zijn. Primark en andere kledingwinkels hebben al meerdere keren te maken gehad met incidenten waarbij zichzelf transgender noemende mannen problemen veroorzaken in de dameskleedkamers en -pashokjes.

4. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • ECUADOR (5/1/2023): Man wijzigt zijn wettelijk geslacht naar “vrouwelijk” om de voogdij te krijgen over zijn kinderen. LHBTQ-organisaties zijn woedend dat de man de zellfidentificatie-wetgeving van Ecuador gebruikt omdat hij denkt daarmee meer kans te maken de kinderen toegewezen te krijgen. Dit zijn overigens dezelfde organisaties die al jaren beweren dat geen man misbruik zou maken van dit soort wetgeving.
 • VK (10/1/2023): Het Britse nationale gezondheidsstelsel NHS trekt £100.000 uit om een opleidingsprogramma over zwangerschaps- en kraamzorg ‘inclusiever voor trans- en non-binaire personen’ te maken. Het programma is gebaseerd op omstreden onderzoek van een als ‘transgender’ beschreven man, die beweert dat mannen kinderen kunnen baren en dat mannen die zeggen vrouw te zijn en geen geslachtsoperatie hebben ondergaan, een “meisjespenis” hebben.
 • Update 12/1/2023: Na protesten van een vrouwenrechtenorganisatie is het programma ingetrokken. In 2022 bleek uit onderzoek van tien prominente onderzoekers op gebied van de gezondheid van vrouwen dat ‘trans-inclusieve taal’ het dehumaniseren van vrouwen riskeert, de gezondheid van vrouwen ondermijnt (met name die van moeders en baby’s) en dat het vrouwen en meisjes aanzet te dissociëren van hun lichaam.
 • BRAZILIË (10/1/2023): Man klaagt waxsalon voor vrouwen aan die weigerde hem te bedienen. De man, die zegt dat hij “trans” is en de naam Kim Flores Carlos heeft aangenomen, maakte telefonisch een afspraak, maar bij aankomst weigerde de hem toegewezen schoonheidsspecialiste hem te behandelen omdat hij mannelijke geslachtsdelen en een erectie had. Toen hem duidelijk werd gemaakt dat de salon alleen vrouwen behandelde (bij de ingang hing een bordje “geen toegang voor mannen”), zei hij: “In dat geval ben ik een vrouw.” De salon heeft juridisch advies ingewonnen.
 • VK (12/1/2023): Geen enkele vrouw genomineerd voor “Artiest van het jaar” bij de BRIT-awards nadat de categorie vorig jaar “genderneutraal” werd gemaakt en de categorie “Beste vrouwelijke soloartiest” werd geschrapt. Feministen beargumenteren dat dit het gevolg is van de manier waarop man/mannelijk nog steeds wordt beschouwd als de norm.

5. Taalgebruik
 • VK (12/1/2023): Tate galleries blijkt in een handleiding voor het basis-  en voortgezet onderwijs docenten op te roepen kinderen aan te spreken met “genderneutrale” in plaats van geslachtsgebonden voornaamwoorden. Een van de voorgestelde activiteiten is figuurtjes te kleien “met hun handen/ellebogen/vingernagels/voeten/tong” en door hun uitdrukkingen en bewegingen te doen alsof ze een ander lichaam hebben. Ook worden docenten aangemoedigd “genderneutrale” persoonlijke voornaamwoorden als “they/them” niet alleen in het klaslokaal te gebruiken, maar ook in de lerarenkamer en thuis. Tevens wordt gesuggereerd dat ze “trans, queer of drag” kunstenaars zouden kunnen uitnodigen op school. Tate galleries is een populaire bestemming voor klassenuitjes. De handleiding is ontwikkeld in samenwerking met een transorganisatie. Critici noemen de handleiding “pure genderpropaganda” en proberen met een petitie de verspreiding van de handleiding te stoppen.

6. Sport
 • CANADA (4/1/2023): De Canadese Powerlifting Union heeft beleid ontwikkeld dat mannen toestaat op basis van zelfidentificatie mee te doen in de vrouwencategorie. De CPU heeft dit beleid ontwikkeld in samenwerking met atleten die zich als het andere geslacht identificeren, zonder dat vrouwen enige inspraak hadden. Het beleid heeft tot gevolg dat mannen mee mogen doen bij de vrouwen, maar biedt vrouwen die zichzelf identificeren als transman geen enkele kans op een plek in de mannencompetitie.  
 • CANADA (6/1/2023): Man die meedoet in de vrouwencompetitie gewichtheffen klaagt in een video over “het onvermogen van vrouwen om meer gewicht te tillen”. De man die zichzelf Anne Andres noemt, is recordhouder powerlifting in de vrouwencompetitie. In zijn meest recente competitie haalde hij de “eerste prijs” met een gewicht van ruim 122 kg. De vrouw die tweede werd, tilde bijna 100kg.
 • WERELDWIJD (9/1/2023): Er komt wereldwijd steeds meer protest van vrouwen tegen mannen in de vrouwensport. Op 9 januari werd wereldwijd het nieuwe International Consortium on Female Sport (ICFS) gelanceerd. Deze lobbygroep pleit voor het behoud van de vrouwelijke sportcategorie als reactie op beleid van internationale sportorganisaties die mannen het recht geeft mee te doen bij de vrouwen. Meer informatie is te vinden op de website van ICFS.
 • VS (12/1/2023): Organisatie ICONS stuurt brief aan atletiekorganisatie NCAA waarin zij bezwaar maakt tegen de praktijk om mannelijke atleten tot vrouwenteams toe te laten, die zij beschrijft als “onwettige discriminatie van vrouwen op grond van geslacht”. Zij eist dat NCAA onmiddellijk actie onderneemt om regels vast te stellen om de universiteitssport voor vrouwen te houden, en dreigt anders met juridische stappen.
 • VK (14/1/2023): Regering wil “trans”-atleten in de vrouwensport aanpakken. Volgens The Telegraph zal staatssecretaris voor cultuur Michelle Donelan op een topontmoeting later deze maand waarschuwen dat de elite- en competitieve vrouwensport “voorbehouden moet zijn voor mensen die met het vrouwelijk geslacht geboren zijn”. “Dit omvat geen mensen die met het mannelijk geslacht geboren zijn en eventueel puberteitsremmers hebben genomen om de testosteron te onderdrukken, maar niettemin hun natuurlijke fysieke voordelen behouden.”

7. Medisch
 • VS (12/1/2023): Alicyn Simpson, een zich “transgender” noemende man die voor UPMC werkt, een genderkliniek voor kinderen in Pittsburgh, beschrijft de mogelijkheid van baarmoedertransplantaties van levende donoren bij mannen die proberen een vrouw te worden. “Dit zou een donatie bij leven zijn door een persoon die bij de geboorte het vrouwelijk geslacht is toegewezen maar zich identificeert als transgender man, en die zei: “Ik heb die lichaamsdelen, ik wil ze niet, jij wilt ze, je hebt ze nodig, dus wat als ik ze aan jou geef?”. UPMC biedt kinderen tot onvruchtbaarheid leidende hormoonbehandelingen alsmede “genderbevestigende” behandelingen waarbij meisjes wordt verteld dat ze een jongen kunnen worden. “De meeste transgender vrouwen zouden ervoor kiezen vrouwelijke fysiologische ervaringen te hebben zoals menstruatie en zwangerschap, alsmede potentieel een fysiologisch functionele getransplanteerde vagina”, aldus Simpson.

8. En tot slot...
Artikel van Jan Kuitenbrouwer over het moeizame proces om een kritisch artikel over de Nederlandse genderklinieken gepubliceerd te krijgen:

 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign