Share
Voorvertoning
Met o.a. blokkering van Schotlands zelfidentificatiewet door Britse parlement en meervoudig verkrachter die in de vrouwengevangenis wil
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de elfde lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 15 - 26 januari 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de elfde van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het vervolg van het debat over deze wet is opnieuw uitgesteld! Volgens de planning zal het nu ergens in week 10 (6-12 maart) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

N.B.: het eerste item onder "kinderrechten" dateert van een week eerder en is in deze nieuwsbrief opgenomen omdat het bij de vorige nieuwsbrief is gemist.
1. Incidenten
 • NL (16/1/2023): Man die meedoet aan de Nederlandse realityshow Echte Meisjes in de Jungle slaat vrouw het ziekenhuis in en wordt uit het programma gezet. De man, die zich “Louisa” noemt, geeft als verklaring dat hij “de opmerkingen van de andere deelneemsters niet meer aankon” en dat bij hem “een stop brak”. “Zij zijn allemaal echte vrouwen, en ik zit daar dan tussen als 'freak'”, aldus “Louisa” op Instagram.
 • ARGENTINIË (17/1/2023): Als “transvrouw” beschreven man gearresteerd na het stelen van kleding en poppen uit kledingwinkel. De 30-jarige man viel de cheffin van de winkel aan en sloeg daarna op de vlucht. Toen de politie hem enkele straten verder wist te pakken, stompte en schopte hij een van de politieagenten. De man is ter beschikking van het Openbaar Ministerie gesteld.
 • VS (17/1/2023): Vrouw in Arizona zegt dat man de vrouwenkleedkamer van haar sportschool binnenkwam terwijl ze zich aan het verkleden was en naar haar blote borsten staarde. De vrouw, Lindsey Graham, waarschuwde de politie. De politie zag geen grond om Bixler te arresteren en waarschuwde Graham hem niet “lastig te vallen” (zie video). Graham ging een maand geleden viral met een video gericht tegen de invloed van de genderlobby binnen de Liberty School Board - waarvan Bixler lid is - die toezicht houdt op acht scholen in de regio. Ze beschuldigde hem ervan “ongepaste invloed op de kinderen” te hebben. Bixler pleitte er in 2022 voor dat scholen het recht zouden moeten hebben om in geval van een verzoek om “transitie” van een leerling de ouders niet te informeren, geslachtsoperaties bij minderjarigen toe te staan en meisjessport open te stellen voor jongens.
 • ARGENTINIË (18/1/2023): In de stad Mar del Plata is een 51-jarige man, beschreven als “transvrouw”, aangehouden wegens verkrachting van een minderjarige in de stad Córdoba. De man werd geïdentificeerd als “Marcia Gabriela Collota”. Collota werkte voor een LHBTIQ+-organisatie. Hij wordt vastgehouden op de vrouwenafdeling van het politiebureau.
 • VK (18/1/2023): Een zedendelinquent die in een vrouwengevangenis wordt vastgehouden na het mishandelen van een kind in het toilet van een supermarkt, is in de rechtbank bevestigd als geboren als een biologische man. De Britse media blijven echter naar de man refereren als “vrouw”. Dolatowski was al eerder veroordeeld voor het plegen van geweld en was in eerste instantie in een mannengevangenis geplaatst. Nadat hij daar een medegevangene had mishandeld door hem herhaaldelijk hard op zijn hoofd en schouders te stompen werd hij op eigen verzoek overgeplaatst naar een vrouwengevangenis.
 • VK (22/1/2023): Politie Schotland stelt onderzoek in na klachten over een protestbord met de tekst “Onthoofd TERF’s” op een anti-vrouwenrechtendemonstratie. “TERF” (“Trans Exclusionary Radical Feminist”) is een scheldwoord voor vrouwen die genderideologie bekritiseren. Het gaat gepaard met doods- en verkrachtingsbedreigingen.
 • VK (22/1/2023): Politie Schotland stelt onderzoek in naar de transactivist die doodsbedreigingen plaatste op Twitter gericht aan J.K. Rowling en Labour-parlementslid Rosie Duffield vanwege hun mening over zelfidentificatie van geslacht.
 • VK (24/1/2023): Man die zichzelf “Kimberly Young” noemt (echte naam niet bekend) breekt in bij alleenstaande jonge vrouw. De 51-jarige man stond in de slaapkamerdeur van de doodsbange vrouw en zei dat hij op zoek was naar “Ben”. De man had ook ingebroken in twee andere huizen in de straat. Het slachtoffer is nu “zeer angstig” en zegt dat de verdachte effect heeft gehad op zowel haar privéleven als haar werk. In het artikel wordt naar de man verwezen alsof hij een vrouw is.

2. Zelfidentificatie
 • VK (16/1/2023): VK houdt de zeer omstreden Schotse wet voor zelfidentificatie tegen.
 • AUSTRALIË (16/1/2023) Een plan in Queensland dat het voor mensen gemakkelijker maakt om het geslacht op hun geboorteakte te veranderen, of helemaal geen geslacht te vermelden, zou problemen kunnen veroorzaken voor rechtbanken en overheidsdiensten, waarschuwen advocaten [artikel rechts op de foto].
 • VK (20/1/2023): Journaliste Janice Turner bekritiseert incidentenbenadering Britse parlementsleden in opiniestuk in The Times. “Misschien gebeurt het wel nooit, schat” is geen basis voor wetgeving.”: “Er wordt van ons [vrouwen] verwacht dat we bidden dat onzorgvuldig opgestelde wetten, geschreven om anderen te bevoordelen, ons in de praktijk niet raken. En als ze het wel doen is het gewoon een ‘geïsoleerd incident’. Niet zeuren. Noch bij het volgende incident. Er is geen patroon. Laten we het onwelgevallige feit negeren dat mannen 98% van seksuele misdaden plegen, en 90% van geweld, wat hun genderidentiteit ook moge zijn.”
 • SCHOTLAND , VK (21/1/2023): Een man die een zorgverlener verkrachtte in zijn huis en een gevangenisstraf van 8 jaar uitzit, zegt zich nu als vrouw te “identificeren”. Medewerkers van de gevangenis in Edinburgh waren stomverbaasd toen Albert Caballero, 50 jaar en kaal, lippenstift en oogmake-up eiste en zei dat hij nu “Claire” heette. Een leidinggevende van de gevangenis zei over hem: “Hij heeft iets wat doet denken aan Silence of the Lambs. Hij heeft een gestoorde, doorborende blik.” Caballero komt in aanmerking voor vervroegde vrijlating en zegt tot aan zijn vrijlating te willen worden overgeplaatst naar een vrouwengevangenis. Schotland heeft recent zelfidentificatiewetgeving aangenomen, waarmee het makkelijker wordt om van geregistreerd geslacht te veranderen.

3. Kinderrechten
 • VS (11/1/2023): Harvard Medical School biedt cursussen aan in gynaecologie en kindergeneeskunde aan zich als LGBTQIA+ identificerende zuigelingen en kinderen. Een van de ziekenhuizen die bij het programma betrokken zijn, is het Boston Children's Hospital (zie ook nieuwsbrief 2, onder ‘kinderrechten’), de thuisbasis van het eerste transgendergezondheidsprogramma voor kinderen en adolescenten in de Verenigde Staten. Ethicus bij het Ethics and Public Policy Center, Nathanael Blake zegt hierover: “Harvard-studenten geneeskunde moeten de fundamentele wetenschappelijke waarheid leren dat een man geen vrouw kan worden, of vice versa.”
 • VK (15/1/2023): Deze week wordt een verbod op “homobekering” (conversietherapie) aangekondigd, waarmee het illegaal wordt te proberen iemands “seksuele en genderidentiteit” te veranderen. De regering wilde aanvankelijk “genderidentiteit” buiten de wet laten vallen. Uiteindelijk bleek er brede steun van zowel de conservatieven als de Labour-partij te zijn om de wet ook te laten gelden voor “trans” personen. Critici van de wet vrezen dat hiermee psychologische en psychiatrische behandelingen van tieners en andere kwetsbare personen om de oorzaken van de geslachtsverwarring te achterhalen, gecriminaliseerd kunnen worden. Het wetsvoorstel zal naar verwachting pas eind dit jaar worden ingediend.
 • ITALIË (15/1/2023): Italiaans Psychoanalytisch Genootschap uit “grote bezorgdheid” over het gebruik van puberteitsremmers bij kinderen en roept op tot grondig wetenschappelijk debat over “gender”-problemen bij jongeren. Volgens de oudergroep Genitori de Gender is dit de eerste keer dat een Italiaanse organisatie van zorgverleners haar bezorgdheid uitspreekt over gemedicaliseerde trajecten voor minderjarigen met geslachtsverwarring.
 • CANADA (16/1/2023): In Toronto wordt een kliniek geopend speciaal gericht op mannen die complicaties overhouden aan “vaginoplastiek” - een operatie waarbij getracht wordt een op een vagina gelijkend geslachtsdeel te creëren, en die bijzonder vaak zorgt voor complicaties als pijn, bloedingen en problemen met door pelottes vergroten van de gecreëerde ruimte (door de penis binnenstebuiten te keren, of door dikkedarmmateriaal te gebruiken als er niet genoeg weefsel is om mee te werken, zoals wanneer een jongen puberteitsremmers heeft gekregen).
 • VS (16/1/2023): Update over bericht over 17-jarige Rebecca Philips die geconfronteerd werd met een naakte man in de douches van de YMCA-sportschool (nieuwsbrief 10). De YMCA heeft een herzien persbericht doen uitgaan met excuses aan het 17-jarige meisje. “Wij zijn ons ervan bewust dat geboorte- en genderidentiteit [sic] gevoelige onderwerpen zijn. We vertrouwen op ter zake deskundigen, wetten en richtlijnen van de staat Californië om te zorgen dat ons beleid alle leden van onze gemeenschap verwelkomt en respecteert. [...] Wij zijn momenteel de indeling van de kleedkamers in alle voorzieningen binnen onze vereniging te evalueren. Het doel is ervoor te zorgen dat iedereen die dat wil of nodig heeft, extra privacy krijgt.”
 • VK (19/1/2023): Oudere man in Essex houdt zich buiten school op en rijdt mee in bus vol schoolkinderen, terwijl hij gekleed is in het meisjesuniform van de school. De politie vertelt bezorgde ouders dat ze geen foto’s van de man meer op sociale media moeten delen want hij “vormt geen risico”. De eigenaar van de plaatselijke schooluniformenwinkel vertelt: ““Hij was vorige week in de winkel en kocht een grijze geruite plooirok die volgens hem voor zijn kleindochter was. Hij is nu geband uit de winkel.”
 • VK (20/1/2023): Mermaids-opleidingsprogramma voor personeel genderkliniek die de Tavistock-kliniek vervangt (zie nieuwsbrief nr. 10) stopgezet na kritiek. Mermaids is een organisatie die actief de “transitie” van kinderen promoot.
 • VK (20/1/2023): Uit de gegevens van de Tavistock-genderkliniek blijkt dat puberteitsremmers werden voorgeschreven aan 98% van de kinderen die ter beoordeling naar endocrinologieklinieken werden doorverwezen. Uit andere cijfers blijkt dat 98% van de kinderen die puberteitsremmers krijgen, vervolgens overgaan op cross-seksehormonen, die onomkeerbare fysieke veranderingen in hun lichaam veroorzaken.
 • VS (24/1/2023: Vimeo verwijdert de documentaire "Dead Name" - over drie ouders van wie het leven dramatisch en definitief veranderde omdat hun kind zich als transgender identificeerde - van het platform. De film vertelt o.a. het verhaal van een man wiens zoon overleed aan complicaties die verband hielden met de hormonen die hij kreeg toegediend.
 • VS (25/1/2023): President van de wereldwijde “trans”-organisatie WPATH geeft toe dat de stijging van het aantal kinderen dat zegt “transgender” te zijn wordt veroorzaakt door sociale besmetting. Veel landen, waaronder Nederland, volgen de richtlijnen van WPATH voor de zorg aan geslachtsverwarde personen, waaronder kinderen. In september 2022 stelde WPATH dat er nog maar weinig onderzoek is gedaan, dat er nauwelijks studies zijn die kinderen hebben gevolgd tot in de volwassenheid en dat er geen klinische studies zijn over adolescenten die hun transitie betreuren. Zonder dit bewijs “kan de beslissing om met gender-bevestigende medische zorg te starten voor de jongeren op dat moment mogelijk niet in hun belang zijn op langere termijn”, citeert Reuters uit de nieuwste WPATH-richtlijnen.
 • NL: In het nieuwe gebouw van de Hogeschool Leiden zijn unisekse-toiletten (ook wel eufemistisch ‘genderneutrale’ toiletten genoemd) in gebruik genomen. Zoals wel vaker zijn de vrouwentoiletten daarvoor opgeofferd, terwijl de mannentoiletten voor de mannen behouden blijven.

4. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • ARGENTINIË (16/1/2023): Man krijgt topfunctie in Ministerie voor Vrouwen. De “transactivist”, die de naam Agustina Ponce gebruikt, is tevens voorstander van prostitutie.   
 • SCHOTLAND, VK (18/1/2023): De Schotse liefdadigheidsorganisaties en maatschappelijke groeperingen die hebben gelobbyd vóór de zelfidentificatiewet in Schotland, krijgen miljoenen ponden aan financiering van regeringspartij SNP.
 • VS (18/1/2013): Man die zichzelf “transgender” noemt en de naam Ashley Diamond gebruikt, trekt op het laatste moment rechtszaak tegen gevangenispersoneel in over vermeende mishandeling. In de aanklacht beschrijven zijn advocaten onder andere zijn “volle borsten” en de “zachtere huid” die hij zou hebben gekregen nadat hij vrouwelijke hormonen begon te gebruiken. Diamond had in 2015 een rechtszaak met soortgelijke beschuldigingen tegen gevangenispersoneel aangespannen, waarover in 2016 een financiële schikking werd bereikt.
 • SCHOTLAND, VK (24/1/2023): Een Schotse man die zichzelf “transgender” noemt, is schuldig bevonden aan de verkrachting van twee vrouwen en wacht zijn veroordeling af in een vrouwengevangenis, mogelijk zelfs in een gedeelte waar de vrouwen douches met elkaar delen. Adam Graham (31) begon zich na de misdrijven als vrouw te “identificeren” en gebruikt nu de naam “Isla Bryson”. Zowel de rechtbank als de Britse media verwijzen naar hem als “vrouw”. In de aanklacht wordt Graham verkrachting met “haar penis” ten laste gelegd. De openbare aanklagers stellen dat de man “aasde op kwetsbare vrouwen”, maar zijn advocaten beweren
dat juist hijzelf “kwetsbaar” is. In een poging Grahams aangenomen “genderidentiteit” in zijn verdediging te gebruiken, vertelden zij de jury: “Als u dat bewijs aanvaardt, dat [de verdachte] aan het transitioneren is, dat zij dat traject om van het vrouwelijke geslacht te worden wil voortzetten, dan is dat een reden om haar vrij te spreken van deze aanklachten”. Update (25/1/2023): Na breed protest in Schotland, is Graham overgeplaatst naar een mannengevangenis.
 • VK (25/1/2023): De Britse regering komt precies in deze week met een update met betrekking tot waar de mannen die claimen vrouw te zijn gevangen gezet worden.

5
. Taalgebruik
 • VK (23/1/2023): Regering van het Britse eiland Jersey bekritiseerd over oproep tot deelname aan het bevolkingsonderzoek baarmoederhalskanker waarin het woord ‘vrouw’ angstvallig wordt vermeden. In plaats daarvan wordt verwezen naar mensen aan wie “bij de geboorte het vrouwelijk geslacht is toegewezen”. 

6. Sport
 • WERELDWIJD (20/1/2023): World Athletics stelt nieuwe, strengere regels op voor mannen in de vrouwensport. Het voorstel houdt echter nog steeds geen rekening met het feit dat voor elke man die meedoet een vrouw haar plek verliest, dat een verlaagd testosteronniveau van mannen slechts marginaal impact heeft op hun sportprestaties en dat mannen een aantal onveranderlijke fysieke voordelen hebben die losstaan van hun testosterongehalte.
 • VK (22/1/2023): Britse kampioene kogelstoten bekritiseert plannen om mannen die zichzelf vrouw noemen, mee te laten doen in de vrouwensport. “Ik hoop dat meer van ons samenwerken om dit te voorkomen, want dit wordt het einde”, zei Amelia Strickler over de World Athletics-regelwijziging. Ik heb nog niemand gesproken die zegt: “Oh, het komt wel goed.” Zelfs de jongens zeggen “Ja, jullie zijn de sigaar”. Er worden grappen gemaakt [tijdens de training] als “Oh ja, ik heb vandaag zin om een vrouw te zijn.”
 • VS (25/1/2023): Dwight Phillips, vijfvoudig wereldkampioen Track & Field en winnaar van Olympisch goud, spreekt zich uit tegen de inclusie van mannen in de vrouwensport.
 • SCHOTLAND, VK (25/1/2023): De sportorganisatie Scottish Rugby kiest definitief voor eerlijke en veilige vrouwensport. Nieuw beleid sluit definitief mannen uit van deelname aan de rugby vrouwencompetitie.


 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign