Share
Met o.a. nóg een extreem gevaarlijke Schotse delinquent die naar de vrouwengevangenis overgeplaatst wil worden
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de twaalfde lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 27 januari - 4 februari 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de twaalfde van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het vervolg van het debat over deze wet is opnieuw uitgesteld! Volgens de planning zal het nu ergens in week 12 (20-26 maart) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • VK (27/1/2023): Studenten aan een opleiding voor schoonheidsspecialisten die zich tijdens de opleiding moesten uitkleden om spray-tanning bij elkaar te oefenen, voelen zich achteraf misbruikt omdat een man die aan de opleiding deelnam een tweevoudig verkrachter blijkt te zijn. Adam Graham, die claimt vrouw te zijn en de naam “Isla Bryson” gebruikt, werd uiteindelijk vanwege zijn gedrag van de opleiding gestuurd. Zijn veroordeling op 24 januari haalde de pers doordat hij in een vrouwengevangenis dreigde te worden geplaatst dankzij zijn zelfidentificatie tot vrouw. Graham bleek ook te hebben getracht mee te doen aan zelfverdedigingslessen voor vrouwen die seksueel geweld hadden meegemaakt.
 • SCHOTLAND, VK (28/1/2023): Een man die een 13-jarig meisje stalkte, blijkt ook naar een vrouwengevangenis te worden overgeplaatst. Het gaat om “Tiffany Scott” aka Andrew Burns, een man die meerdere keren zijn armen heeft opengebeten om vervolgens anderen met zijn bloed te besproeien. Een politica die geïnterviewd
werd door Sky verklaarde: “Het is duidelijk dat Scott een ernstig risico vormt voor de veiligheid van vrouwen die bij hem in de buurt komen, zelfs gevangenispersoneel. Het idee dat deze gewelddadige persoon binnenkort toegang heeft tot legio kwetsbare vrouwen binnen de gevangenis is afstotelijk. De veiligheid van vrouwen mag niet ondergeschikt zijn aan de wensen van gewelddadige criminelen.”
 • VK (3/2/2023): Als “transgender vrouw” beschreven man die zijn penis en testikels liet zien aan politieagenten bij zijn voordeur en één van hen een “Duitse nazifascist” noemde, krijgt een boete van £320, schrijft de Daily Mail. De 55-jarige Jason Pilley, die zich nu “Jane Knightingale” laat noemen, gaf als naam “James Savile OBE” op, de naam van een bekend tv-presentator die jarenlang kinderen bleek te hebben misbruikt.
 • VK (4/2/2023): DJ Lippy, pseudoniem van een vrouwenrechtenactiviste, wordt aangevallen door gemaskerde man bij een vrouwenrechtenconferentie van Woman’s Place UK. Ze houdt er blauwe plekken aan over (zie foto). Intussen wordt WPUK er door Britse academici van beschuldigd eugenetica te ondersteunen.
2. Zelfidentificatie

3. Kinderrechten
 • VS (26/1/2023): Zichzelf “trans” noemende basisschoolleraar weggestuurd nadat hij zijn seksueel getinte TikTok-account deelde met zijn leerlingen.
 • VK (27/1/2022): Dr. David Bell, voormalig bestuurslid van de Tavistock-genderkliniek, en psychiater, roept op tot “meer voorzichtigheid” in genderidentiteitsbehandeling: “We moeten nu een einde maken aan medicatie en medische transitie voor kinderen en adolescenten.”
 • VS (28/1/2023): De man die zich in een YMCA-dameskleedkamer bevond terwijl een 17-jarig meisje daar douchte, blijkt regelmatig geseksualiseerde plaatjes te delen van zeer jonge meisjes.
 • SASKATCHEWAN, CANADA(30/1/2023): Ondanks een temperatuur van -33ᣞC protesteerden mensen in Saskatoon tegen de aanwezigheid van een naakte man in een zwembad waar kleine kinderen zwemles kregen. De man claimde een vrouw te zijn. Ook bij het zwembad hadden mensen geprotesteerd tegen zijn aanwezigheid maar het zwembadpersoneel liet hen weten dat mensen de kleedkamers kunnen gebruiken die passen bij hun genderidentiteit.
 • FINLAND (31/1/2023): Het hoofd psychiatrie van Finlands grootste genderkliniek geeft interview in Finlands voornaamste krant waarin ze zegt dat zij wél tegen genderideologen durven op te staan. Zij stelt dat kinderen in 4 van de 5 gevallen de crisis te boven komen waarin ze denken dat ze het andere geslacht kunnen worden, en dat ze van hun eigen lichaam durven houden. [Twitter-samenvatting]
 • VS (3/2/2023): Een man die claimt vrouw te zijn, en die de toegang werd geweigerd tot de strikt op sekse gescheiden ruimtes van een Koreaans badhuis in New Jersey, dient een juridische klacht in tegen het badhuis vanwege “discriminatie op grond van genderidentiteit”. Hij wil een schadevergoeding voor onder andere financiële schade, vernedering, mentale pijn en lijden.

4. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • AUSTRALIË (3/2/2023): De University of Technology in Sydney heeft een beurs voor vrouwen in techniek uitgereikt aan een mannelijke student die claimt vrouw te zijn. Het doel van de beurs is om de "participatie van vrouwen in niet-traditionele studies" te bevorderen. De universiteit was op de hoogte van de sekse van de student. Eén van de criteria om in aanmerking te komen voor de beurs is het jezelf identificeren als iemand van het vrouwelijk geslacht.
 • VK/NL (3/2/2023): Rotterdams stickerbedrijf dat al vijf jaar lang de stickers drukt met de woordenboekdefinitie van het woord 'vrouw' voor Britse vrouwenrechtenactiviste Kellie-Jay Keen, weigert dit nu ineens omdat de teksten “anti-trans” zouden zijn.

5. Sport
 • VK (27/1/2023): De Britse atleet James Ellington spreekt zich uit tegen mannen in vrouwensport.
 • VK (4/2/2023): De Rugby Union van Engeland krijgt een juridische klacht omdat zij mannen weert uit vrouwenrugby.

6. En tot slot...
VK (26/1/2023): Furry’s plannen tegenprotest bij een vrouwenrechtenbijeenkomst. 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign