Share
Met o.a. gluurder die zich beroept op zelfidentificatie als hij betrapt wordt
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de dertiende lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 5 - 17 februari 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de dertiende van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het vervolg van het debat over deze wet is opnieuw uitgesteld! Volgens de planning zal het nu ergens in week 14 (3-9 april) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • SCHOTLAND, VK (5/2/2023): Twee vrouwen in een riksja worden aangevallen door een transactivist bij het Let Women Speak-event in Glasgow. [beelden ervan]
 • VK (2/2/2023): Als “trans” beschreven man opgepakt na pogingen kinderen seksueel te misbruiken in twee verschillende undercoveroperaties van burgergroepen die pedofielen opsporen. “Danielle Edney” (30) dacht te hebben afgesproken met een 13- en een 14-jarig meisje en wilde in het laatste geval het meisje “bezwangeren”. Edney is oprichter van een niet-erkende liefdadigheidsorganisatie Trans Trust, die zich o.a. richt op kinderen en tieners. Video’s van de confrontaties zijn van YouTube verwijderd vanwege “haatzaaierij”.
 • VK (8/2/2023): Man die ‘vrouw’ genoemd wordt en die afbeeldingen verspreidde van kinderverkrachtingen, belandt niet in gevangenis. Sommige van de verkrachte kinderen waren slechts vier jaar oud.
 • AUSTRALIË (13/2/2023): Man die claimt vrouw te zijn, wordt nu eindelijk vervolgd voor het mishandelen van een vrouw in 2022.
 • VK (13/2/2023): En weer wordt een man betrapt op potloodventen in unisex kleedhokjes, waar gendercritici nu al jaren voor waarschuwen.
  CANADA (16/2/2023): Vrouw betrapt pruikdragende man die in dameskleedhokjes van zwembad aan het gluren is naar haar negenjarige dochter. Toen zij hem daarop aansprak beweerde de man dat hij zich “als vrouw identificeerde” en dat het zijn “mensenrecht was zich in de dameskleedhokjes op te houden”. De vrouw escorteerde de man naar buiten, waar het personeel haar te verstaan gaf dat zij gearresteerd kon worden vanwege haar handelen. De politie onderzoekt de zaak.

2. Zelfidentificatie
 • VS (10/2/2023): Artikel over hoe er steeds meer wordt geprobeerd de zwangerschapsfetisj van sommige mannen bewaarheid te laten worden.
 • SPANJE (16/2/2023): Het Spaanse parlement heeft een fel omstreden wet aangenomen die onder meer bepaalt dat mensen vanaf 16 jaar zelf kunnen beslissen met welk geslacht ze wettelijk geregistreerd staan. Spanjaarden kunnen binnenkort met een eenvoudige verklaring hun geslachtsaanduiding veranderen op bijvoorbeeld hun identiteitsbewijzen. Amparo Domingo van de Spaanse afdeling van Women’s Declaration International legt in een video uit wat dit betekent voor de vrouwenrechten en dat de procedure van het aannamen van de wet onrechtmatig verlopen is.

3. Taalgebruik
 • SCHOTLAND, VK (7/2/2023): Schotse politie verzet zich tegen de druk van premier Sturgeon om zelfidentificatie van geslacht toe te passen door aan een arrestant die zich “transgender” noemt te refereren als “man”. De 53-jarige Andrew George Miller, die zich lokaal “Amy George” laat noemen, wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning van een elfjarig meisje.

4. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • CANADA (7/2/2023): De middelbare scholier die in november werd geschorst omdat hij weigerde zich te conformeren aan genderideologie, en die te kennen werd gegeven dat hij niet welkom was in klassen met medeleerlingen die zich als “trans” identificeren, is nu gearresteerd omdat hij toch naar die lessen ging.
 • VK (11/2/2023): Cabaretière ziet haar show gecanceld worden door het Edinburgh Fringe-festival vanwege haar genderkritische teksten. De comedy-website die het opiniestuk van de cabaretière over het gebeuren plaatste, voorzag het stuk van een disclaimer, daarmee onbedoeld de strekking van haar artikel bevestigend.

5. Sport
 • VS (6/2/2023): Surflegende Bethany Hamilton spreekt zich uit tegen de onlangs genomen beslissing van World Surf League om mannen ook mee te laten doen aan de vrouwencompetitie.
 • CANADA (17/2/2023): Manager in Sheraton-hotel waar gewichthefwedstrijd plaatsvindt waar een man meedoet aan de vrouwencompetitie, wil een aantal vrouwen de zaal uitzetten omdat ze de vrouwelijke atleten aanmoedigen en borden met pro-vrouwensportteksten bij zich hebben. Er wordt ook gedreigd met de politie. De mannelijke gewichtheffer werd uiteindelijk derde, waarmee een vrouw van het podium werd verstoten.

6. Recht
 • VS (6/2/2023): Amerikaanse afdeling van feministische organisatie Women’s Declaration International geeft verklaring af over de zogenaamde ‘Equality Law’, die zelfidentificatie van geslacht landelijk mogelijk zou maken. Het wetsvoorstel lijkt nu begraven te zijn. WDI USA voert sinds 2021 actie tegen de Equality Law, omdat deze het “onmogelijk maakt vrouwen en meisjes te beschermen”. De helft van de Amerikaanse staten heeft inmiddels wetgeving die zelfidentificatie toestaat.
 • VK (6/2/2023): Feministische studentenverenigingen mogen mannen die zichzelf “transgender vrouwen” noemen uitsluiten, zo resulteert uit een historische rechtszaak. De studentenvakbond Bristol Students’ Union riep woede over zich af door strafmaatregelen op te leggen aan haar feministische afdeling Women Talk Back (WTB) omdat zij geen mannen tot haar lezingen over seksueel geweld toeliet. De vakbond eiste o.a. het aftreden van WTB-voorzitster Raquel Rosario Sanchez. WTB nam daarop juridische stappen, wat uiteindelijk eindigde in een schikking.
 • VK (10/2/2023): Maya Forstater, de vrouw die een historische rechtszaak won over vrijheid van meningsuiting, verliest haar Medium-account waar zij artikelen publiceerde vanwege vermeende 'hate speech'.

7. En tot slot...
 • CANADA (6/2/2023): Een filmpje uit Canada laat zien waarom gedetineerde vrouwen beschermd dienen te worden tegen het gevangen zetten van mannen in vrouwengevangenissen.
 • Artikel uit november laat zien hoe een naamsverandering uit naam van transgenderisme pedoseksuele handelingen kan verhullen. 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign