Share
Met o.a. 88% van kinderen bij genderkliniek Sydney heeft mentale problemen, en eindelijk ruimte voor kritische publicaties in NRC en Volkskrant
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de veertiende lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 18 - 25 februari 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de veertiende van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Volgens de planning zal het debat u ergens in week 14 (3-9 april) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • ARGENTINIË (18/2/2023): 32-jarige man, beschreven als “transvrouw”, opgepakt wegens het runnen van een prostitutienetwerk en drugshandel. Vier vrouwen van 28, 29, 34 en 38 jaar die seksueel werden uitgebuit en gedwongen drugs te verkopen, werden bij de politieactie gered.
 • AUSTRALIË (20/2/2023): Man die vrouw van achteren heeft aangevallen na maanden van vertraging eindelijk voorgeleid aan de rechter. De vrouw hield er permanente schade aan over: "De dokter zei: het vermogen om je arm boven je hoofd te heffen verloor je toen je tegen de grond sloeg."
 • VS (20/2/2023): FBI doet onderzoek naar Sam Brinton, voormalig hoofd van het nucleaire afvalbeheer in de administratie van president Joe Biden, wegens het stelen van de bagage van een Tanzaniaanse modeontwerpster in 2018. Brinton identificeert zich als “non-binair”, is actief als LHBTQ-activist, en werd eind vorig jaar al aangeklaagd voor het stelen van de bagage van vrouwen. De modeontwerpster ontdekte naar aanleiding van dat nieuws dat Brinton op meerdere openbare bijeenkomsten is gefotografeerd in de kleding en sieraden die in haar gestolen koffer zaten.
 • VK (21/2/2023): Man valt vrouw aan in vrouwen-wc door te doen alsof hij daar werkzaam is. Na zijn arrestatie claimt hij zich te identificeren als vrouw.
 • VK (22/2/2023): Een vrouw die werd aangerand door een man die werkte in een opvang voor vrouwen, krijgt een schadevergoeding. Naast het seksueel misbruik, chanteerde de man de vrouw. [Tweet van haar advocaat]
 • MEXICO (23/2/2023): Mannen in minirok vallen met geweld het congresgebouw in Mexico-Stad binnen om te protesteren tegen een initiatief om de medische “transitie” van kinderen te verbieden. Video


2. Zelfidentificatie
 • NL (24/2/2023): Gemeente Utrecht betaalt voortaan de deskundigenverklaring die inwoners nodig hebben wanneer zij hun geslacht willen wijzigen op de geboorteakte en in de basisregistratie. Het gaat om 315 euro en er wordt ook gekeken of het met terugwerkende kracht vergoed kan worden.

3. Kinderrechten
 • AUSTRALIË (17/2/2023): Analyse laat zien dat 88% van de kinderen die zich aanmelden bij de Westmead-genderkliniek in Sydney op zijn minst één comorbide geestelijke aandoening had, en dat bij meer dan 50% een gedragsstoornis of autisme was vastgesteld.
 • VK (19/2/2023): De Tavistock-genderkliniek die zou sluiten, behandelt nog steeds zo'n 1000 patiënten, o.a. met puberteitsremmers bij kinderen onder de 16 jaar. Er is weinig bekend over de langetermijneffecten van puberteitsremmers, die mogelijk de hersenontwikkeling van kinderen en de groei belemmeren.
 • IERLAND (21/2/2023): Leerplan voor basisscholen in Ierland leert kinderen dat “iedereen een genderidentiteit heeft”.
 • CANADA (22/2/2023): Een transactivist die zijn masterscriptie schreef over 'meisjespik' (een begrip dat gepromoot wordt door mannen die beweren een meisje te zijn) en BDSM (gewelddadige seks) start 'transjeugd'-mentorprogramma om jonge jongens die denken meisje te zijn te koppelen aan oudere mannen die zeggen dat ze vrouw zijn.
 • VS (20/2/2023): De AAPS (The Association of American Physicians & Surgeons) brengt verklaring uit over 'gender affirming care' voor kinderen. "Artsen en zorgverleners zouden moeten weigeren om verplicht of gedwongen te worden deel te nemen aan behandelingen waarbij zij ethische of wetenschappelijke bezwaren hebben, of waarvan zij denken dat ze de patiënt zullen schaden."
 • NL (23&25/2/2023): Zowel NRC als Volkskrant besteden aandacht aan het Dutch Protocol voor de behandeling van kinderen met geslachtsverwarring, dat lang niet zo’n gedegen wetenschappelijke basis blijkt te hebben als lang werd gedacht.

4. Taalgebruik
 • NL (24/2/2023): Women’s March Nederland omgedoopt tot Feminist March. “Feminisme is niet alleen voor vrouwen”, menen de organisatoren.

5. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • NL (20/2/2023): Tweede Kamer krijgt gemengde toiletten na renovatie.
 • VK (22/2/2023): Kellie-Jay Keen, een vrouwenrechtenactiviste, moet zich bij de politie melden, omdat ze anders gearresteerd zou kunnen worden als ze het land verlaat. Ze wordt massaal gesteund door mede-vrouwenrechtenactivisten.
 • VS (23/2/2023): In een door door Chelsea Clinton samengestelde kinderboekenreeks over inspirerende vrouwen verschijnt een boek over een man: assistent-staatssecretaris voor gezondheid Richard “Rachel” Levine, in het boek beschreven als “de eerste vrouwelijke viersterrenadmiraal in het Commission Corps [onderdeel van de Amerikaanse gezondheidsdienst]”. Een twitteraar vraagt zich af waarom geen boek wordt gewijd aan Michelle Howard, de eerste vrouwelijke viersterrenadmiraal en tweede vrouw in de Marine.
 • VK (24/2/2023): Componist stapt uit miljoenenbedrijf dat hij zelf heeft opgericht omdat transactivisten hem hebben belaagd sinds hij in september 2022 zijn steun voor J.K. Rowling en Graham Linehan uitte in een tweet.

6. Sport
 • NL (16/2/2023): Door seksueel ongewenst gedrag gaan meer jonge vrouwen naar een vrouwensportschool. Plan International deed onderzoek onder ruim 1.000 Nederlandse meisjes en jonge vrouwen tussen de 15 en 25 jaar. Het College voor de Rechten van de Mens neemt echter het standpunt in dat daar ook mannen toegang toe moeten hebben.
 • VK (19/2/2023): Coaches en ouders slaan alarm nadat een man van middelbare leeftijd die zichzelf “transgender” noemt, toestemming kreeg om cricket te spelen tegen meisjes vanaf 12 jaar waarbij een meisje zo zwaar gewond raakte dat ze maandenlang niet kon spelen. De England and Wales Cricket Board heeft als regel dat "transvrouwen in elke vrouwspecifieke wedstrijd of competitie mogen meedoen en geaccepteerd moeten worden in het gender waarin ze zich presenteren."
 • NL (23/2/2023): NOC/NSF presenteert nieuwe richtlijn over 'seksediverse personen'. Trouw, die er een uitgebreid artikel aan wijdde, vond het niet nodig iemand te interviewen die opkomt voor het belang van aparte vrouwensport.De richtlijn staat bol van foutieve informatie over geslacht en het verband met sportprestatie. Met de noodzaak voor aparte vrouwencompetitie voor eerlijke en veilige sportdeelname door vrouwen is geen rekening gehouden.
 • VS (24/2/2023): Meisjesbasketbalteam van middelbare school in Vermont weigert wedstrijd te spelen omdat in het andere team een jongen meespeelt. “Wij zijn van mening dat spelen tegen een team met een biologisch mannelijke speler de eerlijkheid van de wedstrijd en de veiligheid van onze speelsters in gevaar brengt,” aldus het hoofd van de school. “Rose Johnson” is toevallig ook de langste speler in het team.

7. Recht
 • SPANJE (7/2/2023): Reem Alsalem, speciaal VN-rapporteur geweld tegen vrouwen en meisjes, spreekt zich uit tegen de net aangenomen wet die zelfidentificatie van geslacht mogelijk maakt in Spanje.
 • AUSTRALIË (16/2/2023): Een man heeft een mensenrechtenzaak aangespannen tegen een exclusieve app voor vrouwen, in de zaak Tickle vs Giggle. De eerste rechtsprocedures zijn deze week van start gegaan en zullen in april een vervolg krijgen.
 • VS (24/2/2023): Kansas wordt de eerste Amerikaanse staat die 'vrouw' in de wet formuleert als een mens van het biologisch vrouwelijke geslacht.
 • VS (24/2/2023): Aanklager in zaak tegen veroordeeld kindermisbruiker en “transvrouw” “Hannah Tubbs” geschorst nadat hij aantoonde dat Tubbs probeerde zijn “genderidentiteit” te gebruiken om een lagere straf te krijgen. Tubbs was 17 toen hij in 2014 een tienjarig meisje seksueel misbruikte in het toilet van een restaurant. Na zijn arrestatie beweerde hij “transvrouw” te zijn. Tubbs werd veroordeeld tot twee jaar in een jeugdinstelling en schepte op over zijn lichte straf. Shanna werd geschorst vanwege “misgendering” en “deadnaming” van Tubbs (m.a.w. het gebruik van zijn echte naam en mannelijke voornaamwoorden). Tubbs wordt nu beschuldigd van het doodslaan van een man met een steen.

8. LHB
 • VK (19/2/2023): Veel kinderen die naar de Tavistock-genderkliniek werden gestuurd, waren gewoon homo of lesbienne. Ook bij de Nederlandse genderklinieken zijn homoseksuele jongeren oververtegenwoordigd. Vóór de recente stijging van het aantal oudere tienermeisjes dat zich meldde, ervoer zelfs 100% van de minderjarigen bij de genderkliniek aantrekking tot hetzelfde geslacht.

9. Medisch
 • CANADA (20/2/2023): Vrouw die dubbele borstamputatie en baarmoederverwijdering onderging, klaagt artsen en therapeuten aan die deze behandelingen faciliteerden. “De verweerders stonden toe dat Michelle zichzelf diagnosticeerde als transgender en haar eigen behandeling voorschreef zonder een differentiaaldiagnose te verstrekken of alternatieve behandelingen voor te stellen," zo luidt de aanklacht. In 2009 ontdekte Michelle Zacchigna op 21-jarige leeftijd - na jaren van psychische klachten en een zelfmoordpoging - het concept “genderidentiteit” op Tumblr en raakte ze ervan overtuigd dat al haar problemen werden veroorzaakt doordat ze “transgender” was.
 • IERLAND (25/2/2023): Ierse gezondheidsdienst gaat zorgmodel voor de behandeling van genderdysforie actualiseren na een bezoek van Dr. Hilary Cass, die aan het hoofd staat van een lopend onderzoek in het Verenigd Koninkrijk naar de behandeling van genderdysforie bij kinderen en jongeren. Een interimverslag vorig jaar bevatte de aanbeveling om de centrale genderidentiteitskliniek (GIDS) in de Tavistockkliniek in Londen te vervangen door zes regionale centra in Engeland en Wales.

10
. Courage calls to courage everywhere...

11. En tot slot...
 • Amerikaans journaliste Lisa Selin Davis ontmantelt de claims van het "Dutch protocol" en vraagt zich af of dit wel de “gouden standaard” moet zijn voor de behandeling van kinderen met geslachtsverwarring.
 • VK (26/2/2023): Vrouwelijke gevangene vertelt over de pijnlijke ervaring om opgesloten te zitten met de pedofiel/verkrachter Karen White: “Je zou in een gevangenis niet in gevaar gebracht moeten worden. Dit zou nooit meer mogen gebeuren.” White randde in enkele maanden vier vrouwen aan.


 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign