Share
Met o.a. Noorwegen stopt met behandelen jongeren volgens "Dutch Approach" wegens gebrek aan bewijs voor de effectiviteit
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de vijftiende lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 26 februari - 12 maart 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de vijftiende van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het vervolg van de behandeling is weer flink uitgesteld! Volgens de planning zal het debat u ergens in week 23 (5-11 juni) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • VK (26/2/2023): Vrouwelijke gevangene vertelt hoe zij werd aangerand door meervoudig verkrachter en pedofiel Stephen Wood (die zichzelf nu “Karen White” noemt), die in drie maanden vier gevangenen in de vrouwengevangenis aanrandde. “Ze [sic] vroeg me of ik op mannen of vrouwen viel. Ik zei dat ik lesbisch was en ze [sic] zei: “O, dat zullen we nog wel eens zien. Ik kan ervoor zorgen dat je niet meer op vrouwen valt.” Ze [sic] praatte tegen me als een man, niet een transgender vrouw.”
 • VK (26/2/2023): Tegendemonstranten omsingelen vrouwen van de organisatie Let Women Speak tijdens demonstratie voor vrouwenrechten en vrijheid van meningsuiting. Mannen scanderen onder andere het dreigement “Slash a TERF, a fascist bleeds” (“Rijt een TERF open, dan bloedt een fascist”). De politie greep niet in. Een politieagent dreigde een van de vrouwen de politieaanwezigheid volledig in te trekken. Luister naar de emotionele speech van Natalie tijdens de demonstratie.
 • VK (1/3/2023): Man ontkent aantijging van vrouwelijk raadslid over “intimiderend” voorval in vrouwentoilet. De 22-jarige Ruby Sampson werd in een krap vrouwentoilet van een pub geconfronteerd met een 1.93 m grote man. Sampson schrok maar voerde niettemin een vriendelijk gesprekje met de man, die ze beschrijft als “transvrouw”. Toen ze opmerkte dat de handdroger het niet deed, antwoordde de man: “Ik droog mijn handen wel aan mijn penis af”. Sampson, die geschokt achterbleef, durft nu niet meer alleen naar het vrouwentoilet.
 • WALES, VK (4/3/2023): Joshua “Leah” Harvey (28), beschreven als “transvrouw”, veroordeeld tot drie jaar gevangenisstraf wegens schending van een contactverbod met minderjarigen. Harvey achtervolgde een 16-jarig meisje midden in de nacht in een ziekenhuis en liet haar berichten zien met de tekst “Wil je n***en?” en “Ik hou van je, ik wil je neuken”. Harvey had al vier eerdere veroordelingen wegens seksuele misdrijven tegen kinderen. Harvey zal zijn straf in een mannengevangenis uitzitten.
 • Canada (2/3/2023): Politie van Calgary ontkent exhibitionisme in vrouwenkleedkamer van openbaar zwembad. Een vader uitte op 6 februari zijn woede over een naakte man in de vrouwenkleedkamer van het plaatselijke zwembad, waar zijn dochter en andere meisjes zich aan het verkleden waren. De man trof de naakte “transvrouw” in de kleedkamer aan na een waarschuwing van een andere ouder. De politie bevestigde dat er protesten waren geweest en waarschuwde dat zij zou ingrijpen als de wet werd overtreden. De Canadese wet kent zelfidentificatie van geslacht, wat betekent dat een man die zegt dat hij een vrouw is als vrouw moet worden beschouwd.

2. Zelfidentificatie
 • VS (2/3/2023): Pedofiel in de staat Washington in vrouwengevangenis geplaatst. De 25-jarige Khael Aguilar-McNamee had geprobeerd een 5-jarig jongetje uit een park te ontvoeren en gaf tegenover de politie toe zich “aangetrokken te voelen tot kinderen”. De man heeft in het verleden sporadisch een “transgender”-status aangenomen. In de gerechtelijke stukken wordt hij als man aangemerkt, maar hij zal zijn gevangenisstraf in een vrouwengevangenis uitzitten. Washington kent zelfidentificatiewetgeving en veranderen van geslacht is dus een simpele administratieve handeling.
 • COSTA RICA (7/3/2023): Inter-Amerikaanse mensenrechtencommissie neemt klacht in behandeling over het besluit van de hoge kiesraad van Costa Rica om de kandidatuur van een man als “transvrouw” te weigeren. De hoge kiesraad stelde dat zijn kandidatuur in strijd was met het principe van gelijke vertegenwoordiging van de geslachten op de verkiezingslijsten. Hoewel Costa Rica sinds 2018 zelfidentificatie van geslacht kent, neemt de kiesraad het geslacht bij de geboorte als uitgangspunt, omdat zelfverklaard geslacht niet wettelijk te registreren zou zijn.

3. Kinderrechten
 • CANADA (2/3/2023): Zich “transgender” noemende leraar die enorme nepborsten naar school droeg is geschorst nadat bekend werd dat hij de Z-cup-protheses niet buiten school droeg. De man, die de naam “Kayla Lemieux” gebruikt, beweerde dat de borsten echt waren als gevolg van een medische aandoening. Ouders vonden dat hij “de spot dreef met vrouwen en de onderwijservaring”.
 • CANADA (2/3/2023): 16-jarige scholier geschorst en gearresteerd omdat hij zich verzette tegen jongens in de meisjestoiletten op zijn school.
 • VS (8/3/2023): Bijna 6000 openbare scholen verbergen voor ouders dat hun kinderen zich op school identificeren met een “andere gender”. Dit kan federaal beleid worden als in mei president Biden’s Title IX-voorstellen worden goedgekeurd. Title X is een statuut dat discriminatie op grond van geslacht in het onderwijs verbiedt, met name bedoeld om de rechten van meisjes en vrouwen te beschermen. De regering-Biden wil “gender” en “genderidentiteit” daarin opnemen, waarmee dit een “anti-discriminatiekwestie” wordt. Scholen hoeven dan geen toestemming meer aan ouders te vragen om genderideologie in het onderwijs te promoten. Zo werd een 10-jarig meisje door de school gevraagd of ze bij een schoolreisje bij de jongens wilde slapen zonder dat haar moeder daarvan afwist.
 • CANADA (9/3/2023): vader in Ottawa wordt uit vergadering op school gezet omdat hij zijn zorgen uit over het beleid dat “transidentificerende” mannen en jongens gebruik mogen maken van de toiletten die zijn 12-jarige dochter ook gebruikt.
 • WALES, VK (9/3/2023): Lokale autoriteiten zetten straten in Cardiff af voor begrafenisstoet van dragqueen Darren Moore, die vier keer is veroordeeld voor het verkrachten van kinderen jonger dan 14 jaar.
 • NOORWEGEN (10/3/2023): Norwegian Healthcare Investigation Board (NHIB/UKOM) bepaalt dat richtlijnen voor transgenderzorg niet zijn gebaseerd op bewijs en moeten worden herzien. Men beschouwt het bevestigen van genderdysforie, verstrekken van puberteitsblokkers, cross-seksehormonen en geslachtsoperaties voor kinderen en jongeren als experimenteel.


4. Taalgebruik
 • VK (23/2/2023): CAN-SG dringt er in een open brief aan de NHS op aan om de woorden 'vrouw' en 'vrouwen' te blijven gebruiken in informatie over vrouwengezondheid, met name bij kanker die vrouwen treft. In CAN-SG werken klinisch specialisten samen voor betere transgenderzorg.

5. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • VK (25/2/2023): Schoolkapelaan Bernard Randell verliest ontslagzaak nadat hij werd gerapporteerd en ontslagen omdat hij opkwam voor de vrijheid van meningsuiting van leerlingen en hun recht vraagtekens te zetten bij het LHBT-beleid. Leerlingen hadden hun bezorgdheid geuit toen een organisatie werd uitgenodigd om “gender, genderidentiteit en seksuele geaardheid in de structuur van de school te verweven” en een “schoolbreed LHBT+-inclusief leerplan” te helpen ontwikkelen.
 • VK (26/2/2023) Het Ministerie van Justitie introduceert wet die het onmogelijk maakt voor ongeopereerde mannen en mannen met (seksueel-)geweldsmisdrijven in hun geschiedenis in een vrouwengevangenis terecht te komen. Organisatie 'Keep Prisons Single Sex' vindt het een goed begin.
 • IERLAND (5/3/2023): Minister voor Gelijkheid hevelt 1,1 miljoen euro, oorspronkelijk bestemd voor andere gemeenschappen, zoals slachtoffers van de Magdalene-laundries, over naar lhbtq+-projecten.
 • VK (12/3/2023): Brits comédienne Shumira Nessa maakt geëmotioneerd excuses omdat haar kinderen worden bedreigd. Op TikTok bekritiseerde zij het grooming-gedrag van zelfbenoemd “non-binair activist” Jeffrey Marsh. Daarop volgden bedreigingen met persoonlijke gegevens aan Nessa’s gezin en werd haar auto gevandaliseerd.

6. Sport


7. Recht
8. Medisch
 • VS (8/3/2023): Canadese psychiater Susan Bradley zegt ‘We Were Wrong’ op een bijeenkomst in Texas. Bradley behandelt sinds 1975 kinderen met genderdysforie en haar kliniek verstrekte vanaf 2005 puberteitsremmers. Ze concludeert nu dat dat niet de juiste behandeling is voor kinderen omdat die vaak over genderdysforie heen groeien. (Link naar onderzoek.)

9
.
En tot slot...


 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign