Share
Met o.a. aanranding door man in vrouwenopvang en man verkleedt in schooluniform betrapt op filmen in meisjeskleedkamer
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de achttiende lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 9 - 22 april 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de achttiende van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

De behandeling is weer een paar weken uitgesteld! Volgens de planning zal het debat u ergens in week 26 (26-30 juni) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • VK (27/3/2023): “Transgender” Zara Jade (54) veroordeeld voor het neersteken van een “transgender” huisgenoot. Hij liet de huisgenoot vastgebonden achter en sloot de stroom af. Een zorgverlener die de verwondingen zag, meldde dit aan de politie. Jade werd in het verleden al veroordeeld voor verkrachting en ander seksueel geweld. Hij zal zijn straf in een mannengevangenis uitzitten.
 • CANADA (18/4/2023): “Transgender” Desiree Anderson a.k.a. Cody D’Entremont (32) gearresteerd voor aanranding van een vrouw in een vrouwenopvang. Anderson gaf zichzelf aan na een opsporingsbevel. Hij verbleef in de vrouwenopvang met het slachtoffer, waar hij bij haar in bed was gaan liggen. In augustus 2022 deed zich een soortgelijk incident voor in Ontario.


2. Zelfidentificatie
 • VS (14/4/2023): Geheime opnames van vrouwelijke gevangenen uit een vrouwengevangenis in de staat Washington bevatten choquerende getuigenissen over zich “vrouw” noemende mannelijke moordenaars en verkrachters die in hun gevangenis of zelfs hun cel worden geplaatst. Washington kent zelfidentificatie en de bewering vrouw te zijn, is voldoende voor overplaatsing.
 • VS (18/4/2023): Twitter draait beleid terug dat “deadnaming en misgendering” verbood. “Deadnaming” is het gebruiken van de geboortenaam van “transgenders”, “misgendering” betekent naar hen verwijzen op basis van het biologische geslacht.
 • VS (8/5/2023): Identiteit bekend van “transgender Sonia Doe” in de gevangenis van New Jersey. Het gaat om Daniel Smith die nu de naam Danielle Demers gebruikt. Demers zat vast voor het maken van bommen en wapenhandel. In 2019 startte de ACLU een rechtszaak namens Demers omdat hij gevaar zou lopen in de mannengevangenis. Dit resulteerde in het toestaan van zelfidentificatie, anoniem onder de naam Sonia Doe. Tegenwoordig is Demers zeer actief als transactivist.

3. Kinderrechten

4. Taalgebruik
 • VK (26/3/2022): Onderzoek van Dr Armstrong afgewezen. Armstrong wilde onderzoek doen naar de beleving van vrouwen en vrijwilligers over mannelijke sporters in vrouwensport. De ethische commissie van King's College London oordeelde echter dat Armstrong in het onderzoeksvoorstel “misgendert” en aan “transvrouwen” refereert als mannelijke sporters.
 • NL (29/3/2023): De Gelderse Groenlinks-Statenleden Floor de Man en Paul Smits worden voortaan met Statenlid aangesproken tijdens politieke vergaderingen en niet meer met meneer of mevrouw. Voor het voorstel van de Commissaris van de Koning om iedereen geslachtsneutraal aan te spreken was niet voldoende draagvlak.

5. Bredere maatschappelijke gevolgen
 • NEDERLAND (11/4/2023): Hoofdredacteur Wilma Haan van de NOS maakt excuses omdat ze sociaalwetenschapper Laurens Buijs aan het woord lieten over geweld tegen lhbti-jongeren. Dit naar aanleiding van klachten, niet om wat Buijs in het nieuws zei, maar omdat hij onderdeel is van een discussie op de universiteit over zijn opvattingen over non-binariteit.
 • VK (11/4/2023): Volgens de laatste nationale volkstelling zouden mensen die slecht Engels spreken vijf keer zo vaak “transgender” zijn als de rest van de bevolking. Dit is waarschijnlijk het gevolg van een onduidelijke vraag over “genderidentiteit”. Resultaat is dat vooral gemeenten met veel inwoners die Engels als tweede taal hebben, ineens veel “transgenders” zouden hebben.
 • VS (14/4/2023): Influencer Chris Tyson ligt onder vuur vanwege berichten op social media waarin hij zich vrouwonvriendelijk uitlaat en verwijst naar kinderporno. Tyson is bekend als sidekick van de populaire YouTuber Mr. Beast (144 miljoen volgers) en is naar eigen zeggen sinds kort “transgender”.
 • SCHOTLAND (17/4/2023): “Transgender” Peter Laing (30) eist geslachtsoperatie op kosten van de Britse National Health Service (NHS) en zou daarmee de eerste zijn. Onder de naam Paris Green zit hij in een vrouwengevangenis een levenslange straf uit.
 • VS (19/4/2023): Transactivisten gooien ondergoed naar de hoofden van wetgevers in de staat Florida tijdens de bespreking van een wetsvoorstel dat medici zou verbieden minderjarigen “genderbevestigende zorg” te verlenen.
  VS (21/4/2023): Oregon stemt vóór het vergoeden van “genderbevestigende” behandelingen door Medicaid en verzekeringsmaatschappijen. “Detransities” worden echter uitgesloten van vergoeding.

6. Sport

7. Recht

8. En tot slot...

 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign