Share
Met o.a. tienermeisje bewusteloos geslagen door jongen op vrouwentoilet op school
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
 
 
 
 
 
 
 
Dit is de 23e lijst van incidenten die relevant zijn rond de Transgenderwet.
Een overzicht van de gebeurtenissen
van 28 mei - 10 juni 2023
 
Beste ,

We hebben weer een nieuwe lijst met incidenten die te maken hebben met het concept genderidentiteit. Hopelijk dringen de gevaren van wetgeving gebaseerd op dit gegeven bij steeds meer mensen door.

Als iedere man bij het stadhuis zijn geslacht zonder enige controle kan vervalsen, dan heeft dat grote maatschappelijke gevolgen. In andere landen is al gebleken hoe riskant zelfidentificatie is, met name voor vrouwen, kinderen en LHB’ers, maar ook bv. voor de vrijheid van meningsuiting.

In het debat over deze wet in de Tweede Kamer op 28 september werden voorbeelden van de negatieve gevolgen van zelfidentificatie in andere landen keer op keer weggewuifd als ‘incidenten’ en ‘anekdotes’. Als reactie hebben wij besloten om de gebeurtenissen die zich sinds het Kamerdebat hebben voorgedaan te bundelen in een nieuwsbrief. Dit is de 23e van die reeks. Zo willen we laten zien dat al die zogenaamd losse incidenten samen een patroon vormen.

Het debat is nu uitgesteld tot na het zomerreces! Volgens de planning zal het debat u ergens in week 40 (2-8 oktober) plaatsvinden. Wij sturen deze nieuwsbrief op naar alle Kamerleden, de media en iedereen die interesse heeft. We hopen dat de vrouwenrechten, kinderrechten en rechten van LHB’ers dit keer wel serieus genomen worden en dat de wet wordt weggestemd.

1. Incidenten
 • VS (29/5/2023): Vrouwelijke gevangene zwaar mishandeld door Jermaine Gibson. Gibson identificeert zich als “transgender” en was kort daarvoor overgebracht naar de Edna Mahan Correctional Facility for Women in New Jersey. De vrouw had bij het gevangenispersoneel gemeld dat Gibson haar al wekenlang seksueel intimideerde en haar zijn geslachtsdelen had getoond, maar daarop was geen actie ondernomen. Als straf werden zowel de dader als het slachtoffer 90 dagen in een afgezonderde cel geplaatst.
 • DUITSLAND (31/5/2023): Op 19 mei werd de woning van de minister van Justitie aangevallen door transactivisten. Het bericht werd twee weken uit de media gehouden tot Die Welt het naar buiten bracht. De politie doet onderzoek naar een links-extremistische website waar iemand de verantwoordelijkheid opeiste uit protest tegen ‘transfobe propaganda en antifeministisch gelobby’. Het protest houdt verband met de voorgestelde zelfidentificatiewet, waarop steeds luider kritiek klinkt.
 • FRANKRIJK (2/6/2023): Een bar voor lesbiennes in Rennes sluit vanwege toenemend vandalisme en doodsbedreigingen door militante transactivisten, zowel online als ter plekke. De eigenaresse vreest voor de veiligheid van haar medewerksters en klanten. Mannen die beweerden vrouw te zijn bezochten de bar en maakten lesbiennes uit voor “transfoob” als ze niet gediend waren van hun avances.
schadevergoeding van bijna een half miljoen dollar toegezegd. Lusk noemt zich “transgender” en is de eerste man in Minnesota die is overgeplaatst naar de vrouwengevangenis. Hij wordt gesteund door Gender Justice, een transactivistische organisatie. Hoewel hij beweert zich sinds 2008 als vrouw voor te doen, postte hij jaren later onder zijn mannelijke geboortenaam nog talrijke berichten online om contact met vrouwen te krijgen.
 • VS (5/6/2023): “Transgender” buschauffeur Nana Mangual klaagt collega Sonia Rivera aan voor geweldpleging. Rivera sloeg Mangual de telefoon uit handen toen ze ontdekte dat hij haar filmde. De vrouw zou tegen Manguals aanwezigheid hebben geprotesteerd toen hij de douche in de vrouwenkleedkamer verliet en geschreeuwd hebben dat hij de mannenkleedkamer moest gebruiken. Mangual beweert PTSS aan het voorval te hebben overgehouden en wil compensatie. De medewerkster wordt o.a. een haatmisdrijf ten laste gelegd.
 • VS (7/6/2023): Een Koreaanse naaktsauna voor vrouwen mag geen mannen weigeren. Deze uitspraak deed de rechter in een rechtszaak van de sauna tegen de Washington State Human Rights Commission. De WSHRC klaagde de sauna aan na een klacht over discriminatie door een zich “non-binaire transgender vrouw” noemende man, Haven Wilvich. De sauna had hem het lidmaatschap geweigerd omdat hij zijn mannelijke geslachtsdelen nog heeft.
 • VK (7/6/2023): Caroline Farrow moet voor de rechtbank verschijnen vanwege “misgendering”. Ze hoort dit drie dagen van tevoren en krijgt geen aanklacht op papier. De politie van Surrey heeft wel alvast een stalkingverbod aangevraagd en een dader-begeleider toegewezen. Farrow moet de politie in haar huis toelaten en ze mag geen internet gebruiken. Ze moet alle apparatuur afstaan en wachtwoorden verstrekken. Farrow voert campagne met CitizenGo, een onafhankelijk burgerinitiatief, en vermoedt dat zij daarom het doelwit is van transactivisten.
 • VK (9/6/2023): Zichzelf “transvrouw” noemende man Layla Le Fey dreigde Kellie-Jay Keen te vermoorden. Le Fey uitte diverse malen ernstige bedreigingen tegen Keen en andere vrouwenrechtenactivistes, waaronder schrijfster Helen Joyce. Nu is hij gearresteerd. Eerder ontliep hij gevangenisstraf omdat een rechter hem te kwetsbaar achtte voor de mannengevangenis. Le Fey heeft een zeer uitgebreid strafblad met meer dan 50 overtredingen, de meeste voor het dreigen met geweld, vaak met een wapen.
 • CANADA (9/6/2023): Zedendelinquent Shane Green, eerder veroordeeld wegens aanranding van een vrouw in een vrouwenopvanghuis, is uit de gevangenis en probeert opnieuw plek te krijgen in een vrouwenopvanghuis. Opvanghuizen slaan alarm over de gewelddadige Green die zich als vrouw voordoet. Hij benaderde twee opvanghuizen met de bewering slachtoffer te zijn van huiselijk geweld.

2. Zelfidentificatie
 • SPANJE (30/5/2023): De in februari aangenomen transgenderwet met zelfidentificatie vanaf 16 jaar krijgt steeds meer kritiek van feministen en socialistische partijen. Men beschouwt het als een enorme stap terug voor de emancipatie van vrouwen. Zo verloor Amelia Valcárcel haar plaats in de politiek omdat ze zich uitsprak voor seksegescheiden rechten. Ze reageerde door te zeggen dat ‘geen overheid kan regeren zonder de steun van vrouwen’.


3. Kinderrechten
4. Taalgebruik
 • VS (29/5/2023): Always spreekt van ‘lichamen met vrouwelijke geslachtsorganen’ in plaats van vrouwen op een pamflet dat onderdeel is van een voorlichtingspakket voor tieners. Het merk voor menstruatieproducten stelt verder dat “alle jonge mensen en kinderen” zich moeten voorbereiden op menstruatie en vermijdt zo de woorden meisjes en dochters.

5. Bredere maatschappelijke gevolgen

6. Sport

7. Recht
 • AUSTRALIË (1/6/2023): Sal Grover moet voor de rechter verschijnen omdat ze mannen weigerde op haar sociale platform Giggle, dat ze speciaal voor vrouwen oprichtte. In de zaak Giggle vs Tickle wil ze de seksegescheiden rechten voor vrouwen en meisjes terugwinnen.
 • VS (9/6/2023): Een nieuw wetsvoorstel in Californië zou ouders onder druk zetten om te accepteren dat hun kind zich identificeert als “transgender”. Dat zou verantwoordelijk ouderschap zijn in het belang van het kind. Als een ouder bezwaar maakt tegen verandering van de naam of geslachtsaanduiding van het kind, moeten rechters er nu verplicht rekening mee houden dat bevestiging van de “genderidentiteit” in het belang van het kind zou zijn. Ook in beslissingen over zorg- en bezoekrecht na een scheiding moeten rechters hiermee rekening houden. De wet zou het moeilijker maken voor ouders om bezwaar te maken tegen medische “transitie”.

8. En tot slot...

 


Als organisatie krijgen wij geen subsidie van de overheid. We werken met vrijwilligsters en maken uiteraard wel kosten. Zo zijn we bezig met het maken van brochures over genderideologie voor sport en scholen.

Klik op onderstaande afbeelding en draag ook een steentje bij. Je kunt het bedrag aanpassen.


 

 
 

Voor vragen zijn we bereikbaar op info@voorzij.nl.

 
 
 
 
 
Facebook
 
Twitter
 
Youtube
 
Website
 
Email
 

Email Marketing door ActiveCampaign